EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1087

Bijdrager:

Jaar:

1931

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Boschdijk wordt betonweg.

Beschrijving

Al in 1931 worden in Eindhoven de eerste straten uitgevoerd met een betonnen wegdek. Hier de vervanging van de kinderkopjes op de Boschdijk. (RHCe 0002401)


Geplaatst op

20-08-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-08-2010
Naam: Hans Vervoort  
img

De plaats van de fotograaf waar hij deze opname maakte moet ongeveer zijn waar de Barrierweg uitmondt op de Boschdijk richting centrum. Links het woonhuis waar Dr. Brabander zetelde en rechts een woonhuis zie kaartje 2827.


Datum: 18-02-2011
Naam: Anneke van Brussel  
img

Als kind fietste ik wel met mijn vader over de 'gevaarlijke Boschdijk' naar de Philipstuinen waar we appels gingen halen. Mijn vader speurde dan de bermen af.Ik heb hem vaak horen uitroepen ' Ja daar ligt er een ! ' , waarna wij stopten en mijn vader uit de berm een grote bonkige gele haast niet te tillen kei haalde die half onder het zand en het gras verborgen lag. 'Dit is een steen van de oude weg die Napoleon heeft laten aanleggen ! ' riep hij triomfantelijk uit. Dit soort stenen zouden als grens tussen weg en berm hebben gelegen.De steen werd achter op de bagagedrager vast gebonden en daar de tas met appels op . Zo fietsten we naar huis.