EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10895

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Barrierweg

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, St Corneliusschool & St Johannes Vianneyschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Corneliusschool, 1961, klas 5.

Beschrijving

Rechts op de foto de heer Verrijdt, de laatste directeur. Links meester van Haandel.


Geplaatst op

08-04-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-04-2007
Naam: Henk Mariën  
img

Dhr. Verrijdt stond eerder als onderwijzer aan de Tarcisiusschool in Stratum - St. Gerardusparochie. Hij woonde in Aalst en zijn kinderen, o.a. Wiro Verrijdt, zaten ook op de Tarcisiusschool. Waar stond deze St. Corneliusschool?
=== Barrierweg (Red.) ===


Datum: 17-04-2007
Naam: Willem Verstegen  
img

2e rij van boven, 2e van links, is Simon Tuyp van de gelijknamige vishandel, toen in de St. Philomenastraat nabij de Pastoor van Arskerk. Dezelfde rij, 4e van links, mijn broer Karel, die helaas tijdens een wielertoertocht onder de rook van Netersel veel te jong verongelukt is.


Datum: 08-09-2007
Naam: Leo v.d.Sommen  
img

Voor de openstaande deur lag een rooster met daaronder een raampje dat toegang gaf tot de kelder. 's Nachts was het rooster verwijderd door inbrekers, waardoor de heer Verrijdt 's morgens bij het openen van de school een lelijke val in de put maakte. De put is toen dichtgemetseld, de heer Verrijdt is sindsdien een beetje mank blijven lopen.


Datum: 14-10-2007
Naam: Willy Gerrits  
img

Leuk al dat commentaar. Ik ben Willy, mijn stiefnaam was indertijd Bierens. Wij woonden indertijd in de Hendrik de Keyzerlaan vlakbij de familie Verstegen. Daarom vind ik het ook leuk om al die foto's weer eens terug te zien. Ik kijk bijna iedere dag naar deze site, heel mooi.


Datum: 22-03-2009
Naam: W. Verrijdt  
img

Grandioos deze foto met mijn vader erop (de heer Verrijdt). Het klopt dat hij de laatste directeur van de school was. Vroeger heette dat gewoon hoofd der school.


Datum: 22-03-2009
Naam: willy gerrits  
img

Wat een mooie foto. Heel veel van deze namen ken ik niet, maar er zijn er wel een paar die ik me nog kan herinneren. Ik zat op de andere school op de Barierweg. Ik had ook vrienden die op deze school zaten en ik heb er een hele leuke tijd gehad. Als ik dan weer zo'n foto zie, komt alles weer naar boven van vroeger. Heel leuk.


Datum: 23-03-2009
Naam: N. Verrijdt  
img

Geweldig, nog een oude foto met mijn vader op de St. Corneliusschool. Ik heb er zelf ook op gezeten maar dan in de zesde klas. Daarvoor op de Tarcisiusschool in Stratum van de eerste tot de vijfde. Mijn vader is inderdaad in het rooster gevallen. Het was van de achterdeur. Dit kwam omdat mijn vader als eerste in de school was en direct zijn ronde in en buiten school ging maken. Met het openen van de achterdeur heeft hij niet gezien dat het rooster er niet meer op lag en is toen in put gevallen. Hij heeft nog jaren last gehad van deze val.


Datum: 01-09-2009
Naam: Emanuel Luppens  
img

Geweldig als man van 73 jaar nog eens een foto te zien van mijn overleden peetoom Emanuel Verrijdt!


Datum: 10-02-2010
Naam: Christ de Waal  
img

Nog enkele namen die me zo te binnen schieten: Van Walraven (onderste rij, 5e van links), James Peret (3e links naast schoolhoofd). Ik sta zelf op de foto op de onderste rij, 3e van links. Ook de naam Hans Tops (woonde op de Barrierweg) herinner ik mij.