EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10947

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Grote Berg

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Kazernes

Onderwerp 3.:

Marechausseekazerne, Paradijslaan / Grote Berg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Grote Berg - hoek Paradijslaan.

Beschrijving

De voormalige marechausseekazerne aan de Grote Berg. De gang ernaast was de toegang naar de erachter gelegen textielwinkel "de Gang", dan praat ik over eind jaren vijftig, begin jaren zestig.


Geplaatst op

11-04-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-04-2007
Naam: Ida Wagemakers Schriks.  
img

Wie kent de winkel van De Gang niet, iedereen met een smalle en dikke beurs liep erheen, zoiets als nu de Zeeman en de Wibra, heerlijk om te kijken.


Datum: 03-07-2007
Naam: Frank Zuylen  
img

Ergens in deze straatwand zat vroeger de sportzaak van Geerts. Behalve sportartikelen verkocht men daar ook kleding voor de welpen en verkenners. In mijn geval was dat de St. Willibrordushorde van de H. Hartschool. Een kakikleurige ribcord korte broek, kniekousen met omslag, een soort poloshirt in groen, een das in de kleuren van de groep, met een leren dasknoop en een groen petje, dat was de uitrusting. Later hebben mijn ouders bij Geerts ook mijn eerste voetbalschoenen voor me gekocht (merk Quick) en een ouderwetse leren bal. In de noodwinkels van de Hooghuisstraat zat echter een veel betere sportwinkel (Smits?), want die had Adidasvoetbalschoenen met een veel fijnere neus en schroefnoppen. Uiteraard waren die ook veel prijziger.


Datum: 02-12-2007
Naam: Corry Vlemmix Rombouts  
img

Ik heb van 1953 tot 1955 bij De Gang gewerkt. Die had toen de winkel aan de voorkant op de Grote Berg. Achterin was nog de winkel met de koopjes. De eigenaar was Martien Sengers.


Datum: 05-06-2008
Naam: Mari Kieneker  
img

Ik denk dat de familie Sengers ook nog een textielwinkel in Bladel heeft gehad, en dat daar nu Koos v.d. Breggen in zit met zijn badmodezaak. Koos was een bekende DJ in Eindhoven. Koos zelf woonde tot vorig jaar in Casteren.


Datum: 02-08-2008
Naam: Lieke Slegers  
img

Mooi, hier zien we dus het toekomstige pand van Eindhoven in Beeld. Overigens zijn er ook in Tilburg nog enkele winkels gevestigd van Sengers.


Datum: 31-01-2012
Naam: R.Fleischhauer  
img

Een paar meter verder, op 17, is restaurant "In den Bergschen Tuin" gevestigd. een heel leuk restaurant met een grote achtertuin waar men heel gezellig een goed avondje kan vertoeven en waar de mensen nog met ouderwetse gastvrijheid worden ontvangen. Daarnaast is Restaurant "Anders" (nr. 19) gevestigd. Wie kan er wellicht nog meer vertellen over de historie van deze twee panden?


Datum: 01-02-2012
Naam: An de Groof  
img

In het 1e pand van baksteen, naast De Gang, zat Jan Geerts met zijn sportzaak, daarnaast kapper Dings


Datum: 30-05-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

Mijn moeder mocht ook graag bij De Gang kopen, lekker goedkoop. De handdoeken, theedoeken en dergelijke hebben we versleten tot ze er niet veel anders uitzagen dan goedkope vitrage.


Datum: 03-05-2015
Naam: Theo Need jr.  
img

Ik weet nog wel dat de heer Zegers bij de Lichtstadnarren zat. Een gezellige familie.