EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10986

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Hemelrijken

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hemelrijken 116-114-112.

Beschrijving

Hier ergens was vroeger de kweekschool en hier tegenover lag een nonnenklooster. RHCe 0003051


Geplaatst op

14-04-2007

Reacties:

Datum: 14-04-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Toen de Hagenaar de heer Ceelen hier in kwam, opende hij een bar met een heuse barkeeper. Nu was het niet de gewoonte dat de gewone man hier binnenkwam, maar meer de gelukzoekers, dus was het voor ons buurjongens verboden terrein. Wij mochten er echter wel eens een blik in werpen, omdat ze een zoon hadden van dezelfde leeftijd die zuidelijk bokskampioen was. Als je binnenkwam kon je de barkeeper aan het werk zien, wat een lust voor het oog was. Hij speelde kaart met gasten die aan de bar zaten en tevens verzorgde hij de drankjes. Ondertussen ging de fles van onder de bar uit een paar keer over de kop onder een stortvloet van Frans klinkende woorden waarbij hij ook nog de op het eind van de bar zittende roker een vuurtje aanbood. Een waar jongleur. Van de trap werd ook nog met de regelmaat van de klok gebruik gemaakt. Het was verboden terrein, maar mijn eerste kennismaking als groen jochie met een echte barkeeper in een duistere omgeving. Daar rechts woonde een aannemer, naar ik meen Van Dongen. De kweekschool was toch een stuk verder naar rechts. Links woonde Jo de kapper een jongen die met regelmaat last had wegens zijn geaardheid. Overigens een toffe vent. Daarnaast zat een boekhandel (ook uitleen). Heette hij geen Van Brugge?


Datum: 14-04-2007
Naam: Jeannette Wassink  
img

Hoezo, had kapper Jo last wegens zijn geaardheid Wil? Bedoel je hiermee agressie of onbegrip uit zijn omgeving, of had hij het zelf moeilijk?


Datum: 14-04-2007
Naam: Redactie EiB  

Ville d'Este in 'volle glorie' foto 11001


Datum: 14-04-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Jo de kapper was een homo en omdat in die tijd onderling contact onder homo's strafbaar was, kwam hij nog al eens in moeilijkheden. Ik had een buurjongen die zelfs niet in de buurt van Jo mocht komen en dat zo nu en dan toch deed. Hij zat dan ook met regelmaat op de Grote Berg. Mijn buurjongen was een uitermate knappe man om te zien en heeft zijn hele leven ook nog een gewone baan gehad waar hij goed zijn best gedaan heeft. Toch heeft hij zijn laatste dagen doorgebracht in het Labrehuis. Jo de kapper heeft nog enkele jaren gelukkig samengeleefd met zijn vriend. Vroeger was de tolerantie ver te zoeken.


Datum: 15-04-2007
Naam: Will van Oers  
img

De aannemer heette Van Dommelen. Daar zat ook nog ergens de radiozaak van Van den Broek.


Datum: 09-10-2007
Naam: Peter Everaert  
img

Dat jongetje op dat karretje ben ik.
Boven in het raam is mijn moeder (Nellie van Dooren)


Datum: 09-10-2007
Naam: Peter Everaert  
img

Naast het café (116) woonden op nummer 114 twee gezinnen. D fam. Maes woonde beneden, en de fam. Everaert op de bovenverdieping. Op nummer 112 woonde de aannemer Van Dommelen met zijn vier zoons. Links van het café (116) woonde fam. Klibisch. Deze had een meubelmakerij achter het huis (gangetje naast café)


Datum: 09-02-2010
Naam: Joep Schouten  
img

In dit rijtje zat ook nog een lektuurwinkeltje van de familie Eyken. Zij hadden voor die tijd best "pittige" lektuur waar je toen als 10-12 jarig jochie best rode oortjes bij kreeg. Is dit daarna misschien de "sexshop" geworden?


Datum: 24-10-2011
Naam: Joop v Dommelen  
img

Ik ben de jongste zoon van Van Dommelen en ben hier geboren. Ook fijne buren gehad, fam. Maas en Everaert. Heb van Peter Everaert ooit deze foto doorgemaild gekregen. Andere buren waren fam. Sanders met zeven kinderen. Hele leuke tijd gehad.


Datum: 24-10-2011
Naam: Joop v Dommelen  
img

Ook fam. Kliebisch, meubelmaker, Piet Andriessen (café Ville d'Este), fam. Greve Boekhandel en Drankenhandel Wessels, Jo de Kapper, fam. de Vrees.
Woonden allemaal in deze woningen, richting stad.


Datum: 13-12-2011
Naam: Marie-Louise Kliebisch  
img

Ik woonde naast Jo (de kapper) voor 21 jaren en hij was niet zoals Wil van Hout hem beschreef. Jo was een heel aardige, knappe man met een zachte stem. Hij heeft veel voor mijn ouders gedaan en wij wisten wel dat hij homosexueel was. Zijn vriend, Frans, was de man die veel met andere jongens was en daarvoor ook in moelijkheden was van tijd tot tijd. Nooit Jo. Zij waren samen voor meer dan 40 jaren tot Frans is gestorven. Familie Sanders had 8 kinderen, Theo, Jannie, Ans. Harietted, Maria, Lidwina, Quanera en Franka. Het tippelen (die kwamen van de Boschdijk) begon ongeveer in 1970 en Ville d'Este werd voor de langste tijd dat ik daar woonde bewoond door een Duitse vrouw, tenminste tot 1971 toen ik verhuisde. De kamers waren "verhuurd" aan de "meisjes van de nacht".


Datum: 11-01-2012
Naam: Petra Hansum van Dommelen  
img

Ik ben geboren in 1957 op het Hemelrijken 112. Zie ook de beschrijvingen bij de foto van het achterhuis van nummer 112. Weet iemand wanneer deze huizen zijn gebouwd en zijn hiervan nog bouwtekeningen etc? Ik ben bezig met de stamboom van de familie Van Dommelen. Alle info is welkom.