EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10990

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

724 Bennekel-Oost

Straat:

Bennekelstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Gestel, St Henricusschool / De Kameleon

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De St. Henricusschool, anno 2007.

Beschrijving

De zijde aan de Verhulststraat. De school is weer zo goed als gereed.


Geplaatst op

14-04-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-05-2007
Naam: F. Merks  
img

Ik heb zelf op de Henricusschool gezeten (1970-1976), maar ik vind deze aanbouw spuuglelijk (modern bij een oud gebouw). Ik snap niet dat zoiets door de gemeente wordt goedgekeurd.


Datum: 07-05-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Waarom denk je dat ze dit doen? Kijk eens naar die hekken, ze gaan volgens mij alles alvast zo maken dat als het moet (in de toekomst) iedereen ter controle door die grote poorten moet. De school is groter gemaakt dus meer leerlingen dus beter onder controle te houden.


Datum: 07-05-2007
Naam: Anne Troost  
img

Maar dat neemt niet weg dat het gebouw zonder het glaswerk stukken mooier was. Kan niet snappen dat de welstandscommisie dit goedgekeurd heeft het zal wel een maandag geweest zijn.


Datum: 07-05-2007
Naam: F. Merks  
img

Ik zag toch liever het hoofdkantoortje van Hr. Verbiest of het noodlokaal van Hr. Ettinger.


Datum: 08-05-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Ik heb ook op die school gezeten dat was van '49/'56. Vanaf die tijd is de school nooit veranderd. Bij mij was het hoofd van school De Louw later Verbiest. Ik woonde zelf in de Verhulststraat. Kijk maar eens wat er allemaal veranderd is, waarom de school niet? Tijden veranderen, scholen moeten aangepast worden. Dan gaat het er niet meer om of het mooi is of niet, ze zullen ons ook niet vragen of het wel bij het gebouw staat, of zijn de mensen het er wel mee eens. Nee, ze doen het gewoon!!


Datum: 08-05-2007
Naam: Anne Troost  
img

Jan volkomen mee eens, waarom mag de school ook niet veranderen? Natuurlijk moet een school naar de eisen des tijds worden aangepast. Dat zal hier ook wel gebeurd zijn. We mogen al blij zijn dat het oude gebouw de regel van Eindhoven (afbraak) overleefd heeft. Maar ik blijf er bij dat de architect hier niet naar het oude gebouw heeft gekeken, maar naar het stuk nieuwbouw wat erachter is gezet. Al dit glaswerk zou goed in de Groenschool in de Locatellistraat passen, kunnen ze fijn orchideeen kweken, maar hier is het een kronkel van de architect die hier helemaal niet past. Een vlag (het oude gebouw) op een modderschuit (het glas) zou ik zeggen.


Datum: 11-06-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Wat een verschrikkelijke architectonische miskleun. Ik vind dit een gevoelloze modernistische manier van doen, wat in Eindhoven helaas al jaren het geval is. Het is nog niet zo erg als de piramide op de binnenplaats van het Louvre maar het scheelt niet veel.