EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11040

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

225 Eikenburg

Straat:

Aalsterweg

Onderwerp 1.:

Gezondheidszorg

Onderwerp 2.:

Ziekenhuizen

Onderwerp 3.:

St Joseph Ziekenhuis

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Ingang St. Joseph-ziekenhuis, Aalsterweg.

Beschrijving

De ingang (booggebouw) van het voormalige St. Joseph-ziekenhuis aan de Aalsterweg. Ca. 1955.


Geplaatst op

15-04-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-04-2007
Naam: Marie-Thérèse Hagens  
img

Echt iets van Eindhoven, veel mensen zijn onder deze boog door gelopen. Nooit begrepen waarom de naam St. Joseph Ziekenhuis moest verdwijnen. Het was een begrip in de wijde omgeving.


Datum: 15-04-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

De naam St. Josephziekenhuis is niet verdwenen met de verhuizing van het ziekenhuis naar Veldhoven, maar na de fusie van het inmiddels Veldhovense St. Josephziekenhuis met het Eindhovense Diaconessenhuis. Bij de verhuizing naar Veldhoven is er nog wel een prijsvraag gehouden om een nieuwe naam, maar de meerderheid van de inzenders koos er voor de oude naam St. Josephziekenhuis te behouden.


Datum: 16-04-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Jan de Brouwer had in de Langdonkenstraat een kruidenierswinkel en verkocht daar in hoofdzaak aan de buurtkinderen snoep. Toen het winkeltje opgedoekt werd, is Jan in zijn nadagen nog geruime tijd, hier links in de loge, de persoon geweest die je kon aanklampen voor allerlei vragen betreffende het ziekenhuis. Hoe kan het verkeren!


Datum: 22-06-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Bij deze ingang heeft Nol van Kleef heel wat jaren gestaan met zijn fruitkar en aanverwante artikelen. Nol had zijn groente en fruitzaak op de Geldropseweg. Zijn zoon Henk heeft er heel wat uren doorgebracht.


Datum: 01-10-2016
Naam: Paul van der Cingel  
img

Ik reed als kind wel eens met mijn vader mee als hij patiënten bezocht. Hij bezocht ze ook als ze in een ziekenhuis lagen. Zo heb ik alle drie de ziekenhuizen van Eindhoven van nabij gezien. Ik zie nu pas het parkeerverbod. Mijn vader heeft dat waarschijnlijk ook nooit gezien of willen zien, want hij reed gewoon door de poort en parkeerde dan zijn Austin A10 links achter de poort. Dat kon ook makkelijk, er stonden nooit meer dan twee auto's tegelijk. Nodig was het niet, want er was een brede ventweg tussen het ziekenhuis en de hoofdrijbaan van de Aalsterweg, waar genoeg parkeerruimte was.


Datum: 02-10-2016
Naam: Anton van Kemenade.  
img

En juist op die ventweg, Paul, mocht ik ooit een parkeerverbaal oplopen omdat mijn auto niet exact voor de verkeerspaal stond, slechts de koplamp stak er net iets buiten.