EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1107

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

712 Oude Spoorbaan

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hoogstraat, hoek Philips de Goedelaan.

Beschrijving

De Hoogstraat op een typische zomerdag in 2005. Donker en nat.


Geplaatst op

22-08-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-05-2006
Naam: M. Visser  
img

Ik woon zelf met veel plezier aan de Philips de Goedelaan, maar ik vraag me toch af waarom die grafitti al jaar en dag blijft zitten...


Datum: 03-05-2006
Naam: Anne Troost  
img

Soms is het zo dat graffity meteen wordt weg gehaald want garfitty trekt grafitty aan. Maar vaak is het zo dat het weghalen zoveel kost omdat het moeilijk van baksteen te verwijderen is en dat er daarna een muur overblijft die er nog erger en smeriger van aangezicht wordt dat het beter kan blijven zitten. Zo te zien op deze foto wordt de muur nu met rust gelaten.


Datum: 21-07-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

In het rechtse pand zat ooit de Fam. Engels met een bakkerij. Links daarvan het huis van de Fam. van Grootel, die een kolenhandel had. Daarnaast had van Grootel zoveel grond achter, dat er nog meerderen hun nering hadden, zoals o.a. stucadoor Beks uit de Rivierstraat en Vialle Autogas. Hier is Jef Vialle ooit begonnen met zijn bedrijf en had zijn ingang aan de Philips de Goedelaan.


Datum: 20-06-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Klopt Jef Vialle is daar begonnen met een autobedrijf. Later is hij verhuisd naar de ouwe noodkerk op de Hoogstraat 39, daar is hij pas begonnen met gasinbouw. Hij was een topman van de hoogste plank. Ook de bussen die jaren, jaren geleden op aardgas liepen was zijn uitvinding.


Datum: 02-08-2008
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Ad, Jef Vialle is aan de Philips de Goedelaan begonnen met de inbouw van autogasapparatuur. Het was ook tijdens die periode, dat Jef in Italië contact kreeg met dhr. Landi van Renzo Landi autogasapparatuur. Die zocht een vertegenwoordiging in Nederland en daar is Jef dus direct op ingegaan. Vrij snel daarna is het bedrijf naar de oude noodkerk aan de Hoogstraat gegaan. Je zult ongetwijfeld de serie foto's van Vialle op de site bestudeerd hebben.


Datum: 31-05-2012
Naam: Hans van Griensven  
img

In 1966 heeft Sjef Vialle bij mij al een gasinstallatie in mijn auto gebouwd. Dat was nog geen Italiaanse import, welke wel, weet ik niet. Later kwam hij inderdaad terug uit Italië met het importeurschap van Renzo-Landi, maar dat was allemaal nog op de Philips de Goedelaan.