EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11107

Bijdrager:

Jaar:

1975

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

712 Oude Spoorbaan

Straat:

Mecklenburgstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Mecklenburgstraat, Italiaanse ijssalon.

Beschrijving

In het witte huis zat de friettent/Italiaanse ijssalon van Leida. Daar kon je vroeger nog ijs kopen voor 5 cent. En lekker man.
(Foto is vervangen door een beter exemplaar van Cor Bennaars)


Geplaatst op

18-04-2007

Reacties:

Datum: 18-04-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

De ijssalon heette La Toscana van de familie Ferrari en die had indertijd en nu nog steeds een aantal ijskarretjes rondrijden. Tante Leida en Aldo leidden de zaak. Aldo had twee zonen; Giorgio en Daniele en de laatste is helaas overleden. Giorgio heeft nu nog een aantal ijssalons in Eindhoven.


Datum: 18-04-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

De heer Ferrari kocht in 1976 of zo het huis van mijn ouders, Schootsestraat 102, en had daar zijn ijshandel, sindsdien.


Datum: 15-09-2007
Naam: T Van Akkerveken  
img

Mijn vader heeft vroeger ook in de Mecklenburgstraat gewoond, het was de fam. Van Akkerveken. Ik hoop dat iemand ze kent. De namen zijn: Louis, Jan, Marietje, Roosje, Piet en Janus. Die heeft, toen hij getrouwd was, op de Hagenkampweg gewoond bij het Tante Toospleintje, hij was liefhebber van duiven. Ikzelf woon nu in de Philips de Goedelaan, ben een dochter van Louis. Misschien dat iemand nog oude schoolfoto's heeft. Wij zijn die van ons vader namelijk kwijt.


Datum: 28-09-2009
Naam: Ties van den Berge  
img

Niet te geloven. Het eerste huis naast de schutting is de woning van mijn grootouders, waar wij wekelijks op woensdagmiddag naartoe gingen. Te voet vanuit Stratum, en als je geluk had kreeg je van oma centen voor de bus. Ook wij mochten soms een ijsje of een frietje kopen bij Leda, zoals ze officieel heette. Haar broer Aldo heeft later de zaak overgenomen en nu zijn het Aldo's zonen of misschien al wel kleinzonen die de zaak runnen. La Toscana heette hun zaak. Hij bestaat inderdaad nog steeds. Schuin tegenover opa en oma, naar rechts, zat Jan Aarts met zijn verhuisbedrijf. Naast hen zat een aardappelhandel en schuin tegenover naar links lag de overweg, waar we naar toegingen als er een (stoom)trein aan kwam.


Datum: 09-09-2010
Naam: Tom van Grootel  
img

Op de plaats waar de foto genomen is woonde mijn oma van moeders kant. Het was cafe Thomasse - Leenen? Laagstraat, later Mecklenburgstr 58. Het café ging later over op de dochter (Jan en Betsie Zeeuwen-Thomasse) tegenover garage Strijbosch. Wie heeft er nog een foto van? Ik heb wel twee foto's van de toog en het biljart, maar zou graag een foto van de voorzijde hebben.


Datum: 02-01-2015
Naam: Jan den Tuinder  
img

Het eerste huis naast de schutting is de woning van mijn grootouders waar ik in 1956 geboren ben. Ik heb daar bij hen ingewoond tot ik 4 jaar was.


Datum: 08-07-2018
Naam: Harrie Rulo  
img

In antwoord op de reacties van Ties vd.Berge en Jan den Tuinder,mijn neven wil ik nog wat toevoegen. Opoe van Laarhoven was weduwe van Jan van Laarhoven,en heette met haar meisjesnaam Anneke Aerts. Opoe trouwde opnieuw met de ons bekende opa Piet Leenen.Hij had vast werk bij de gemeente Eindhoven . Een vast inkomen en hij durfde het te wagen het huisje op de Mecklenburgstraat te kopen.Ik weet van mijn moeder ( Mietje van Laarhoven) dat het toen het formidabele bedrag voor die tijd van 5000 gulden koste. Er was toen ook nog een wc buiten met een hartje in de deur. Wij hebben inderdaad bij Leda Ferrari heel wat ijsjes gegeten van de 5 cent of het dubbeltje dat we van opa kregen..