Fotonr.: 1136
Bijdrager Hans van Melis
Jaar: 1951
Locatie 1.:Centrum |114 Fellenoord |Lijmbeekstraat*/Het Eindje*
Onderwerp.: Bruggen / Tunnels / Viaducten |Tunnels |Demertunnel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

De Demertunnel in aanbouw.

Beschrijving De tunnel lag ver van de Demer, ongeveer op de het Eindje op Woensels grondgebied, maar kreeg de naam Demertunnel. In het verlengde van de tunnel rechts zie je de witte gevel van de restanten van de mooie winkel van Maria Magdalena Vlijmincxs de Vocht, schoondochter van burgemeester Vlijmincxs van Woensel. Rechts voor die gevel begon de Broekseweg. Wat meer naar links, tussen de andere twee witte gevels door, liep de Fellenoord verder naar Hotel de Kroon. Dit stuk had ooit de naam Boschdijk. De "huidige" Boschdijk loopt links achter de kerk langs.
Geplaatst op 23-08-2005
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 05-12-2007
Naam: Tini van Rooij img

Hans, de Demertunnel lag en ligt nog steeds precies in het verlengde van de Demer. Aanvankelijk was deze open voor alle verkeer maar deze tunnel heeft een geringe doorrijhoogte waardoor er nogal eens vrachtwagens zich vastreden. De tunnel is nu in gebruik als voetgangerstunnel tussen de Lardinoisstraat (Beursgebouw) en de Piazza.


Datum: 16-08-2014
Naam: Tini van Rooij img

De tunnels werden van west naar oost Boschdijktunnel of Emmasingeltunnel, Demertunnel en Vestdijktunnel genoemd. Deze namen zijn in de volksmond ontstaan en pas op 6 januari 1970 officieel vastgesteld door de gemeenteraad, waarbij voor de eerstgenoemde werd gekozen voor Boschdijktunnel.


Datum: 17-08-2014
Naam: Hans van Melis img

De voorgestelde namen (Emmasingeltunnel, Demertunnel en Vestdijktunnel) zijn zo Eindhovens en zo weinig Woensels. De 'Vestdijktunnel' sluit aan op de oude Bogert en de Hermanus Boexstraat.


Datum: 13-06-2019
Naam: Paul van der Cingel img

Die paaltjes geven aan waar voorheen een deel van de Fellenoord was, die sloeg rechtsaf richting Broekseweg. Na het bombardement stond dit gedeelte van de Fellenoord nog redelijk overeind maar was dusdanig beschadigd dat het afgebroken werd, net als het stuk Fellenoord vanaf de Woenselse overweg. In 1951 fietste ik over de Fellenoord, ook langs die paaltjes en ging dan naar links verder richting Kruisstraat.