EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11399

Bijdrager:

Jaar:

2004

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

211 Irisbuurt

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Stratum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
DrankUrgel.

Beschrijving

Van rechts naar links Drankurgel, Halve Stuiver en de tuin van Boelaars. Het Drankurgel is verkocht aan een projectontwikkelaar, er zijn echter nog geen vergunningen aangevraagd. De lengte van de Halve Stuiver is hier misschien 4 cent waard, maar op foto 1627 zijn de verhoudingen helemaal fout. Het Methusalemplein loopt tot de tuin van Boelaars.


Geplaatst op

30-04-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-04-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Ed. 30 April 2007 www.eindhovensdagblad.nl/eindhovenstad/article1212562.ece

de bouw van de studentenflat in de stratumse stuiverstraat is lange tijd omstreden geweest. Voor de bouw van het complex moet een rijtje van vier oude huizen – chefswoningen van de vroegere sigarenfabriek boelaers – wijken. De krakers die hier sinds 1993 wonen, hebben zich jarenlang middels diverse juridische procedures verzet tegen de komst van de nieuwbouw, onder meer door te proberen de pandjes uit 1910 en 1911 op de gemeentelijke monumentenlijst te krijgen. Dat is niet gelukt.


Datum: 01-05-2007
Naam: Jan Wolfs  
img

Hans wat een mooie foto, het huis waar ik woonde totdat ik emigreerde is goed te zien aan de achterkant. Ook zag ik het verschil in kleur van de dakpannen van huis nummers 29 - 31 waar in de oorlog een vliegtuig was neergestort. Rechtsonder waar al die bomen staan dat waren vroeger allemaal tuinen waar de groenten groeiden en waar het Padvindershuis was. De Stuiverstraat is goed vertegenwoordigd op deze MOOIE website. Er is wel veel veranderd.