EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11489

Bijdrager:

Jaar:

1976

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

725 Bennekel-West, Gagelbosch

Straat:

Cornelis Dopperstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Gestel, St Barbaraschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Noodschooltje Cornelis Dopperstraat

Beschrijving

Bij foto 935 vermeldt Patrick Ros dat hij in de eerste en tweede klas in een houten gebouwtje (De Ketting) op school heeft gezeten. Dat is niet juist in zoverre dat De Ketting alleen een kleuterklas heeft geherbergd. Tegenover De Ketting stond vanaf 1957 een noodschooltje van de Barbaraschool, dat we hier zien in 1976. Het is in 1979 afgebrand. Waarschijnlijk doelt Patrick op dit gebouwtje, waarin een aantal jaren klassen van de Barbara- en Henricusschool in Gestel hebben gezeten.


Geplaatst op

07-05-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-05-2007
Naam: Redactie  
img

Bij vergissing is de foto dubbel geplaatst. Echter deze laten we staan omdat die veer beter is als de oude foto (213) van het RHCe.
De omschrijving bij die foto was: Kleuterschool Cornelis Dopperstraat. Deze tijdelijke lokatie in de Corn. Dopperstraat werd in 1977 gebruikt door de kleuterschool.
En het volgende commentaar stond er bij: Dit gebouw was niet de kleuterschool, maar dit gebouw hoorde bij de meisjesschool St Barbara van de Bennekelstraat. Hier waren de 2 eerste klassen van de Barbaraschool gehuisvest.
Toegevoegd door F. van de Ven op 27 September 2005.


Datum: 30-05-2007
Naam: Patrick Ros  
img

Dat klopt zat er helemaal naast, dat was inderdaad het oude gebouw van de ketting. Dit is inderdaad het gebouwtje waar ik les heb gehad toen ik nog jong en onbedorven was.........Thx voor de info


Datum: 19-07-2007
Naam: Stefan Ottenheijm  
img

Later is dit gebouwtje gebruikt als wijkcentrum (De Bennekel). Daar zaten wij dan 's avonds (meestal donderdags) samen met pastoor Brocken, daar kon je spelletjes enz doen.


Datum: 10-10-2007
Naam: Joke Hurks  
img

In 1957/58 zat in het noodgebouw in ieder geval de 4de klas van juffr.Willems.


Datum: 05-11-2007
Naam: Erik Braun  
img

Er stonden twee van dit soort gebouwtjes tegenover elkaar. Ik heb tijdens mijn eerste kleuterschooljaar op het gebouw gezeten dat tegen de pastorietuin lag.
Weer later is dat gebouw ook gebruikt als dependance van de Mgr Bekkersschool.


Datum: 11-08-2009
Naam: Hans Sprengers  
img

Dit gebouwtje stond aan de Verhulststraat, recht tegenover de zijstraat Diepenbrockstraat. Ik heb er in de 2e klas gezeten bij de heer Burgers (het hoort dus bij de Henricusschool !!!). De daken die er boven uitsteken zijn van de 2e rij huizen van de Verhulststraat, het 2e huis is mijn geboortehuis nr.14. In de 1e rij huizen woonde de fam. Braun nr.6 dacht ik.


Datum: 06-05-2011
Naam: Ine Meijer-Schmitz  
img

Ik kan me nog herinneren dat wij in dat rechtse klasje zaten bij juffrouw Willems. De linker klas was van juffrouw Geitenbeek . Ik was 10 dus zat in de 4e klas in 1956. Die school was net klaar en diende als extra lokalen van de Barbara school. Het was een leuke tijd, de juffrouw was wel streng maar dat vond ik niet erg en een klein schooltje was erg fijn voor ons.


Datum: 07-02-2012
Naam: Willy Biermans-Pijnenburg  
img

Ik heb ook nog op de Corn. Dopperstraat gezeten. ook bij juffr. Willems. Ik heb daar nog een foto van. Ik zat daar in 1958 in de 4de klas.