EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11568

Bijdrager:

Jaar:

1951

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

211 Irisbuurt

Straat:

Breitnerstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Overige Bedrijven / Industrie

Onderwerp 3.:

Dekzeilenfabriek Coolen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
fa. Coolen dekzeilen. (1)

Beschrijving

Opening van het bedrijf dat in 1951 door Chef Coolen is gestart in een pand gelegen aan een "achterafstraatje" aan de hoek Geldropseweg/Gabriel Metsulaan. Hij is daar begonnen met het fabriceren van deurpanelen voor DAF. Hij was van beroep timmerman, werkte bij DAF en kon voor zichzelf beginnen. De houten deurpanelen werden bekleed met kunstleder dat eerst gestikt moest worden. Het bekleden en confectioneren vindt dus hier zijn oorsprong. Hier op de foto herkennen we dhr. Hub van Doorne (met bril), aannemer Lodewijks, Caspar de Haan (schilderwerk) en Chef Coolen, de oprichter van het bedrijf.


Geplaatst op

11-05-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 11-05-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Ik zie wel mijnheer Wim, juist boven de naaier. Op experimenten bij DAF hadden we ook een figuur die het experimentele naaiwerk verzorgde en wel Jan de naaier. Het werk moet men niet onderschatten, want er werd soms wel het e.e.a. gevraagd.


Datum: 11-05-2007
Naam: Walter Van der Elst  
img

Ik heb bij Coolen mijn eerste vakantiejob gedaan. Het zal 1958 geweest zijn. Beneden maakten we stoelenzittingen voor de DAF, boven werden dekzeilen en plunjezakken gestikt voor het leger. Veel plezier gehad in die maand en toch nog zo'n 19 gulden (schoon) per week verdiend. Het jaar daarop ging ik bij Philips transformatoren vlechten. Dat was niet zo'n rot eind fietsen vanuit het Drents Dorp.


Datum: 11-05-2007
Naam: Pascal van Helvoort  
img

Vroeger werkte er ook een Ad van Hout. Was dat familie Wil?


Datum: 11-05-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Dat moet je niet aan Wil vragen, maar aan zijn nicht mevr. Fijn-van Hout. Die is met genealogie bezig.


Datum: 11-05-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Ai foutje, het moet zijn Vijn-van Hout. Website: home.hccnet.nl/p.vijn/ e-mail: p.vijn@hccnet.nl


Datum: 14-05-2007
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Dat achterafstraatje is de Breitnerstraat.


Datum: 14-05-2007
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Nog eens op de kaart gekeken, het was toch de Lucas Gasselstraat.


Datum: 29-05-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Giovanni, je bent goed op de hoogte geloof ik, maar het idee laat mij niet los dat zowel Coolen als de Haan familie van Van Doorne is. Hoe ver heb ik daar gelijk in? Sikkens verffabrieken is ook familie van de familie Van Doorne. Ik kan mij nog herinneren dat Mijnheer Hub geen enkel ander merk vrachtauto op het terrein wilde zien. Toen hij een keer een auto van Sikkens zag die wou lossen verbood hij dat met de woorden "Familie of niet, ik wil hier geen toeleveringsbedrijf zien met een ander merk truck".


Datum: 29-05-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Wil, dat lijkt mij meer iets voor Joop Coolen, om daarop te reageren. Hij is overigens nog in de annalen der geschiedenis aan het graven, voor nog meer info over de firma. Pascal, mijn broer, vangt dat op en zal het plaatsen. Pascal had jou hierboven trouwens nog een vraag gesteld.


Datum: 22-07-2007
Naam: Irma van der Meulen  
img

Wil, Piet van Doorne was getrouwd met Corrie de Haan (dochter van Caspar).


Datum: 22-07-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Pascal, er is een Ad van Hout, zijnde een zoon van Adrianus van Hout en Margaretha Tournoy. Adrianus is in 1990 overleden en was van 1927.


Datum: 29-09-2007
Naam: Rian van Hout-Heller  
img

Ad van Hout sr., mijn schoonvader, heeft vanaf begin jaren 50 tot 1989 bij Coolen gewerkt. (Hij staat niet op de foto.) Hij is inderdaad geboren in 1927 en kort nadat hij met pensioen is gegaan helaas overleden (1990). Mijn schoonmoeder, Gré van Hout-Tournoy is nog steeds bevriend met Pieter Coolen en zijn vrouw Francien. Ad van Hout jr. is dus mijn zwager, maar die heeft nooit bij Coolen gewerkt. Hij heeft trouwens ook een broer die Wil heet.


Datum: 09-01-2008
Naam: Wim Horvers  
img

De familie Coolen woonde in de jaren 50 in de Godschalk Rosemondtstraat. Wij waren overburen. Zoon Joop was van mijn leeftijd, dan waren er nog Carla, Pieter en Jan. Volgens mij was mevrouw Coolen familie van Van Doorne. Wij hebben als kinderen nog elastiek in plastic hoezen voor de zittingen van vrachtwagens getrokken. Dat leverde 'n cent per twee op geloof ik. Later is de familie verhuisd naar het witte dorp.