EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

11590

Bijdrager:

Jaar:

1932

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

727 Beemden

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Water

Onderwerp 2.:

Kanalen / Rivieren / Beken

Onderwerp 3.:

Dommel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Zwemmen in de Dommel

Beschrijving

Ik denk dat deze foto uit 1932 bij de Dommel in de Elzent is gemaakt. Prachtig die gebreide zwembroeken, met een hand zwemmen en met de andere je zwembroek vasthouden.


Geplaatst op

12-05-2007

Reacties:

Datum: 13-05-2007
Naam: Wil van Hout  
img

In 1932 tot en met de dagen na de oorlog kon je nog zwemmen zonder ziek te worden. De Dommel of de Tongelreep stroomde achter de huizen van de het Veloc-terrein en mijn zoon was goed ziek geworden na een dagje pootjebaaien. Van de ziekte van Weil hoorde ik toen voor het eerst. In die tijd, het zal de jaren 60 geweest zijn, is er ook een jongetje verdronken die dagen nadien pas gevonden werd.


Datum: 13-05-2007
Naam: Michel Grijseels  
img

Zwemmen in de Dommel deden we ook bij het eikenbeumke. Dit was waar de Dommel in het afwateringskanaal overliep. Bij de brug was het wel gevaarlijk.


Datum: 14-05-2007
Naam: Jos van Kruijsdijk  
img

Ik denk dat deze foto exact gemaakt is tussen de Philips-visvijver en het huidige knooppunt de Hogt. Op de achtergrond zie je geen enkele bebouwing en links ligt weiland in plaats van plantsoen. Ik weet nog dat verder rechts op de foto (buiten beeld) een draaikolk zat.


Datum: 25-07-2009
Naam: Ger van der Palen  
img

Dit was de veilige plek bij de onveilige sluizen; als klein joch vergaapte ik me aan de stoere jongens die tussen de sluizen durfden te duiken. De wandeling vanaf de Scheidingstraat langs de Dommel was niet gemakkelijk (smalle paadjes). Makkelijker was het over "de zwarte pad" en dan vanaf de andere oever te zwemmen.


Datum: 01-12-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

Gezwommen in de Dommel heb ik niet, er lag zoveel rotzooi in, o.a. dode honden, maar ik ben niet altijd droog gebleven als ik daar in de buurt speelde. 's Winters natte voeten bij het testen van het ijs en en 's zomers stiekem in een gammele kano proberen naar de overkant te komen, bij de brug Paradijslaan. Ik heb het een paar keer met natte kleren moeten bekopen, maar niet ziek geworden. Wel thuis op mijn donder gehad en zonder eten naar bed.