EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11677

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

614 Schouwbroek

Straat:

Hastelweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hastelweg 2-4.

Beschrijving

Het jaartal is niet zeker, maar naast het café hoek Strijpsestraat / Hastelweg stonden deze oude huisjes. Film en Fotobank Noord Brabant, foto nr PNB001017299 


Geplaatst op

16-05-2007

Reacties:

Datum: 17-05-2007
Naam: JAJ Vervest  
img

Deze panden staan er nog steeds maar zijn volledig gerenoveerd. De luiken zijn verwijderd.


Datum: 18-05-2007
Naam: M v.d.Heijden  
img

Het café op de hoek was café het Huukske, en dat werd toen die tijd gedreven door Piet van Rooy en Kitty van Rooy. En Piet werd ook wel Piet den Bam genoemd. Ik weet dat nog heel goed, want ik was vriendin met hun dochter Anita, en mijn moeder poetste in het café. Voor mij was het Ome Piet & Tante Kitty. Ik heb daar vaak gelogeerd. Dat was in de jaren 50/60.


Datum: 19-05-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Volgens mij heeft Annie Vorstenbosch begin jaren 70 ook nog even in dit café gezeten. Ze had ook nog het café de Ruif aan de overkant, waar nu de makelaar in zit. Ik weet nog dat ik op een avond een bak met ijsblokjes voor in d'r blouse heb gekieperd omdat ze zonodig een aantal ijsblokjes in m'n kraag had gegooid. Het was een hele leuke tijd in deze kroeg.


Datum: 19-05-2007
Naam: JAJ Vervest  
img

Later is het geëxploiteerd door het echtpaar Oosterbosch-de Wit. Het versukkelde en de dochter heeft nog getracht onder een andere naam het café op te krikken. Het mislukte. Mogelijk omdat het pand tientallen jaren door de gemeente op een slooplijst stond. Er is nog eens brand geweest. Die persoon die als verdachte werd gezien, heeft later voortijdig een einde aan zijn leven gemaakt.


Datum: 19-05-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Het cafe het Huukske staat op foto 11679.


Datum: 19-05-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Sorry tikfoutje, het was Annie Oosterbosch. Daarvoor heeft zij ook nog een bedrijf gehad aan de Leenderweg. Ze hadden geloof ik een taxibedrijf en iets met koetsen en paarden.


Datum: 19-05-2007
Naam: Charles.Schillemans  
img

Mijn schoonvader Fridus Leenders heeft nog ooit als koetsier bij Oosterbosch gewerkt.


Datum: 30-03-2008
Naam: Sylvia van Genugten  
img

Mijn moeder, Nelleke van Gemert (den Baard), is geboren in het Huukske in 1911. Ik weet niet hoelang ze er heeft gewoond, maar ze was nog 'n kind toen haar familie naar de Zeelsterstraat 20 is verhuisd.


Datum: 31-03-2008
Naam: Henri van Gemert (den Baard)  
img

Ik denk dat voor deze tijd Wimpke Verwimp de uitbater was. Overdag was hij bakker en ik heb als jongen nog met hem nog gewerkt met de bakfiets om brood rond te brengen. De naam was toen al Het Huukske. Hij heeft later een café gekocht op de Markt in de stad.


Datum: 13-02-2009
Naam: Jan v.d. Hurk  
img

Dat klopt Henri, Wimke was venter met de bakkerswagen bij de Korenschoof waar ik ook acht jaar gewerkt heb. Dit was in de jaren '45 tot '53. Ik weet nog dat jouw moeder mij daar 's morgens te voet is komen halen op 10 februari 1947 omdat mijn zus Trees geboren was. Ik kan me ook nog herinneren dat ze de kousen over haar schoenen getrokken had omdat het die dag spiegelglad was op de straat en trottoir.


Datum: 14-02-2009
Naam: Johan Vervest  
img

Het pand tegenover Het Huukske is ook kortstondig ooit voordat de makelaar Alberti erin trok een café geweest. Het werd geëxploiteerd door Henk Plomp, die door brand is omgekomen.


Datum: 03-12-2010
Naam: Ton Oosterbosch  
img

Dit pand, Hastelweg nummer 2, is van ons vader en ons moeder geweest. Daarvoor, omstreeks 1968,  woonde op nummer 2 de familie Van Erp met twee kinderen, Corke van Erp en Helma. Daarna de heer Jan van der Sleen, even daarna getrouwd met Annie Trines. In 1967 zijn we daar komen wonen, ik was amper 3 jaar. Toen Van der Sleen overleed zijn wij de huurders geweest. (Jo Oosterbosch, hoofdhuurder.) Onze nieuwe buurman Fried de Geus van nummer 4 heeft het pand toen onder handen genomen en half gesloopt. Toen het half gesloopt was, heb ik daar een werkplaatsje van gemaakt voor racefietsen. Omdat ik in militaire dienst moest en mijn ouders uit elkaar groeiden is dit niet geworden wat ik wilde. Daarna is het pandje verkocht door de gemeente, in 1985 of zo.


Datum: 09-01-2012
Naam: A.Habraken -Versantvoort.  
img

Johan, dat was niet Henk Plomp, maar Henk Pomp en deze is door brand omgekomen in z'n caravan. En naar mijn weten heeft hij nooit een café gehad.