EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11696

Bijdrager:

Jaar:

1973

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumseind

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Stratumseind 1973.

Beschrijving

Uit de tijd dat ik er veel was te vinden, o.a. bij Hosemoos (misschien wel verkeerd geschreven), bij de Plekhoek, de Herenkapper, bij Brandpunt en bij nog een aantal anderen.


Geplaatst op

16-05-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-05-2007
Naam: Peer Retera  
img

Ik kan het net niet meer lezen, maar links zat op het einde 'café 't End, 't Brugske. En tegenover (aan de rechterzijde) heeft Van Bree met z'n spijkerbroeken nog gezeten. Ook ik heb hier veel lief en leed gelaten (meer lief dan leed overigens!). Op zich is er aan het straatbeeld nog weinig veranderd. Hoe lang dat zal duren is nog maar de vraag. Waar nu de Thunder Roadhouse zit (en de panden daarvoor) gaat al jaren het verhaal dat de gemeente dit graag plat ziet liggen. Please, knap het mooi op en behoud dit laatste stukje nostalgisch Eindhoven!


Datum: 17-05-2007
Naam: P Hertogs  
img

In 1953 zat op het einde links de hoedenwinkel van Michels en op het einde rechts boekhandel Voorhoeve. Hier rechts naast dat reisbureau zat toen ijssalon Firenze met heerlijk Italiaans ijs. Dan kwam de Molenstraat en dan weer een hoedenwinkel, de firma Spoorenberg.


Datum: 26-06-2007
Naam: Tini Boer  
img

Inderdaad, het laatste café: 't Endje. Bij Henk en Maria, wat hebben wij er veel plezier gehad. Het was echt onze stamkroeg. Rechtsachterin bij het kleine barretje. Ook voor ons intussen lang geleden. Toen Henk en Maria vertrokken (ik dacht naar de Bierelier) hebben wij 't ook maar achter ons gelaten.


Datum: 15-07-2007
Naam: M3nn0  

Mijn hemel! Willen de wethouders uit deze gemeente dat stuk afbreken? Zijn er organisaties die acties op touw zetten om dergelijk wanbeleid tegen te gaan? Dan sluit ik mij daar zeer graag bij aan!


Datum: 06-10-2007
Naam: Fred Looijmans  
img

In de jaren zeventig op de hoek rechts een pizzeria, daarnaast café Cul de Sac en ertegenover naast 't End (of een deur verder?) de eerste shoarmatent van Eindhoven. Mijn broer draaide platen in de Cul. Eigenaar was Stef Romanowicz, maar zijn vriendin Annelies werkte het hardst.


Datum: 11-11-2014
Naam: Jan Breukelman  
img

Ik zat in 1977 op de HTS-chemie, maar zat meer in de kroeg. Café t' End van Henk en Maria was mijn thuishonk. Een studietijd om nooit te vergeten! Weet iemand waar ze gebleven zijn?