EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11745

Bijdrager:

Jaar:

1924

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Rechtestraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Tabakswaren

Onderwerp 3.:

L Teurlinckx-Jansen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Sigarenwinkel van L.Teurlinckx-Jansen. (2)

Beschrijving

Wascana-uitschot van f. 3,80 per 100 volgens een advertentie van zaterdag 19-1-1924. Het tot uitschot verklaren van, een gedeelte van, je dagproductie was vaak een strafmaatregel, van de niet al te objectieve meesterknecht, die je in je portemonnee voelde.


Geplaatst op

18-05-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 10-11-2010
Naam: A. Teurlinckx  
img

Weet iemand meer van het merk Teurlinckx sigaren en/of verhalen eromheen? Door de geschiedenis heen zijn veel gegevens kwijtgeraakt. Wij zouden graag meer willen weten of misschien zelfs ook nog ergens uit een zolder een sigarendoos van toen willen bemachtigen.


Datum: 11-11-2010
Naam: Wil van Hout  
img

De meesterknecht deelde ook het tabaksblad uit, en zoals overal bepaalde hij hiermede door vriendjespolitiek of je je kwantum haalde. De bladen waren niet allemaal even groot, waardoor het tempo stagneerde. De sigarenmaker hield zijn hand als een mal op het blad en sneed met een scherp mes rond de bovenkant van de hand door het tabaksblad, waardoor de juiste afmeting voor een sigaar ontstond. Wanneer de hand niet geheel het blad bedekte moest men een stukje van een ander blad toevoegen, waardoor toch enige stagnatie ontstond. Dus goed bevriend met de werkmeester was ook een vereiste.


Datum: 08-04-2018
Naam: Hans van Melis  
img

Ik probeerde een e-mail te sturen A. Teurlinckx en Louis Fortmann, het eerste werd gebounced en van de tweede heb ik geen e-mailadres.
Weet iemand meer van het merk Teurlinckx sigaren en/of verhalen eromheen? Sigarendozen heb ik nooit gezien.
Ludovicus Johannes CornelisTeurlinckx-Janssen was tot 1939 kapper en sigarenhandelaar. Zijn vader en twee van zijn broers waren vanf 1907 sigarenfabrikant: firma L. Teurlinckx en Zoon Wal 36. Eigenaar Ludovicus Teurlinckx-Slegers. Firmanten Christianus Hendrikus Lucas Teurlinckx en Antonius Johannes Cornelis Teurlinckx. Eigenaar na 1918 Wed. A. Teurlinckx-Slegers en de twee zonen.