EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11770

Bijdrager:

Jaar:

1978

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Kruisstraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Kleding / Manufacturen

Onderwerp 3.:

Ann & John Bruidsmode

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kruisstraat, bruidswinkel.

Beschrijving

Bruidswinkel Ann John, vele jaren zat deze zaak op de hoek van de Kruisstraat Nieuwe Fellenoord en het bruidsboeket bij de buurman King-flower, nadien een computerzaak, later een winkel in antiek en glas en lood, binnenkort een lunchroom. Links de Nutsspaarbank.


Geplaatst op

19-05-2007

Reacties:

Datum: 12-05-2008
Naam: Fred Hendrikx  
img

Ann & John bruidsmode is in het pand van Anja kinderkleding op de 1e etage begonnen in de jaren '70, als bruidsboetiek. Anja kinderkleding is hier gevestigd in 1951, na eerst in de noodwinkels te hebben gezeten in de Nieuwe Fellenoord. Door ruimtegebrek heeft Ann & John bruidsmode de zaak in avondkleding, feestkleding en alternatieve bruidskleding geopend onder de naam Colours by Ann & John, in het pand op de Kruisstraat waar nu Nicky's lingerie in zit. Toen beide panden te klein waren, is de overstap gemaakt naar een groot pand aan de Aalsterweg 69-73, waar voorheen Maxwell in gevestigd was. Toch is sinds 2007 Ann & John weer een beetje terug als bruidmodezaak in Kruisstraat met een extra vestiging de Bruidsmode Outlet Store die nu ook klanten uit heel Nederland trekt, uiteraard door de lage prijzen. Voorheen zat er in dit pand op nummer 36-38 Gerton meubelen en daarvoor Londen Bruidsmode.


Datum: 12-05-2008
Naam: Fanny v. Ree Bovers  
img

Rond 1970 hadden Ann & John op de eerste etage ook zeer hippe kleding en schoenen met hun eigen merk naam. Als je iets aparts wilde kon je hier slagen.