EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

11780

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

EVV Eindhoven

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
E.V.V.

Beschrijving

Foto aangeboden door "Eindhovens Dagblad". Opbrengst ten bate van het jeugdhuis "Tivoli". Het jaar is mij niet bekend. Staand: v.l.n.r. A. van Melis, Frans van Tuyl, Piet van Rooij, Frans van Kemenade, Dick Snoek, Willie Schmidt. Zittend v.l.n.r. Jo Tabak, Lambert van Tuyl, Jan Hanssen, Frans Tebak, Jan Louwers.


Geplaatst op

21-05-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-05-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Dit was het sterrenelftal van toen. Willie Schmidt was een van de eersten die van een ploeg uit het zuiden voor Ajax tekende (Bijnaam Juffrouw Schmidt).


Datum: 21-05-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Zie ook foto 3352 hoe een van de helden van toen niet in een bolide maar op de stadsbus terechtkwam. Het kan verkeren!


Datum: 26-05-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Peter je hebt gelijk, het elftal is van '54 of nog ouder.


Datum: 26-05-2007
Naam: Anne Troost  
img

Heren lees de namen eens. In 1954 zaten Frans van Tuijl en Cor Vlemminx in het elftal. Zoals ik hierboven al schreef het elftal van 1950/1951 heeft deze samenstelling volgens het jubileumboek.


Datum: 26-05-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Noud vertrok in 1954, Jan Louwers zou meegaan maar zijn vader had hem in de zaak nodig en met pijn in het hart bleef Jan. Het toenmalige bestuur had kennelijk niet door dat topvoetbal de keuze tot beroepsvoetbal noodzakelijk maakte, waardoor een paar van de toonaangevende spelers de club verlieten en Eindhoven een stap terug moest doen. Wij hoorden als jeugdspelers dat EVV geen geld had en PSV wel. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat er met een andere bestuursvisie ook voor Eindhoven toentertijd nog heel lang een grote rol was weggelegd. Niet alleen had je Van Melis c.s. kunnen behouden, maar ook gericht aan een sterke jeugdopleiding kunnen werken. Er liep toentertijd minstens zo veel jeugdig talent bij EVV rond als bij PSV. Het bedrijfsleven had zeker meegedacht en zelfs een man als ir. Otten die altijd even in de kleedkamer van het EVV-team kwam op het naar hem genoemde toernooi, vond het prachtig dat Eindhoven twee topclubs had. Helaas, kort na het landskampioenschap maakte Noud van Melis in plaats van Eindhoven Roda landskampioen en als ik dan bij Peter Pilgram de transfersom lees, denk ik dat er toen kansen zijn gemist om de stap naar de toekomst te maken. Visie is een groot goed en dat is van alle tijden!


Datum: 24-09-2010
Naam: Paul van der Cingel  
img

Dit elftal was het meest succesvolle van EVV. Deze foto is van 1951 ongeveer, toen EVV en PSV kampioenschappen vierden en de stad in de week voor een treffen van deze twee helemaal in de greep was van de aanstaande wedstrijd. In dezelfde tijd experimenteerde Philips met televisie en een paar van die wedstrijden werden uitgezonden, maar slechts te zien voor een klein aantal gelukkigen omdat er maar weinig tv's waren, een paar honderd schat ik.


Datum: 22-07-2018
Naam: Anne Troost  
img

Ik heb toevallig deze foto ook. Hij zat tussen clubbladen van Veloc van de jaren 1949 tot 1959. Als ik in het jubileumboek van Eindhoven 1909-1959 kijk, dan staat daar een elftal met dezelfde personen in het seizoen 1950/1951.


Datum: 22-07-2018
Naam: Peter Pilgram  
img

Deze foto kan niet van 1956 zijn. Het betaald voetbal had zijn intrede gedaan en Noud van Melis zat allang bij Rapid JC (tot 1958), volgens mijn vader verkocht voor fl. 12000,00 en een Kaptein Mobylette! Willy Schmidt was ook al weg naar Ajax. De foto is m.i. van het kampioensjaar 1954.


Datum: 22-07-2018
Naam: paul van der Cingel  
img

Willy Schmidt dankte zijn bijnaam aan zijn manier van lopen. Hij nam nogal korte stapjes, maar dat compenseerde hij met zijn handen. Hij pakte de bal met een hand als hij een corner ging nemen.