EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11842

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Beukenlaan

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Overig Philips

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hewitt

Beschrijving

Na 16 jaar staat het pand nu te huur. Naam Philips Pensioenfondsen is al verwijderd, naam Hewitt staat boven aan de gevel. Als wij een paar jaar verder zijn is de naam Philips in Eindhoven niet meer bekend. Zie ook foto 11643.


Geplaatst op

24-05-2007

Reacties:

Datum: 17-06-2007
Naam: Frans Gommers  

Ap, ik werkte nooit bij Philips dus de info schiet tekort. Maar Philips heeft toch enkele jaren geleden de uitvoering van het pensioenfonds uitbesteed aan een ander bedrijf? Is dat misschien die bovengenoemde Hewitt?


Datum: 17-06-2007
Naam: Ap ten Hartog  
img

Frans, Pensioen Fonds is overgegaan naar Hewitt maar de pensioenuitkeringen worden door de groep mensen die dit altijd al gedaan hebben afgewerkt. Zij vallen wel onder Hewitt. Ik heb dit niet meer meegemaakt omdat ik in 2000 met het flexpensioen ben gegaan.


Datum: 17-06-2007
Naam: Anne Troost  
img

Bij mijn weten zit het Pensioenfonds nu op de Boschdijk bij het hoofdkantoor van Philips Nederland. Dat zegt mijn schoonzuster die daar werkt. Het zal uiteraard wel een (net als bij veel bedrijven) regiokantoor zijn en het echte werk doet een ander bedrijf.


Datum: 17-06-2007
Naam: Ap ten Hartog  
img

Anne, de directie zit inderdaad op de Boschdijk. Mr. J. Kemme is daar de directeur. Wie is jouw schoonzus? Ik heb van 1990 tot sept. 2000 daar gewerkt op de Beukenlaan.


Datum: 17-06-2007
Naam: JAJ Vervest  
img

Alles wat Philips was is op korte termijn vergane glorie.


Datum: 17-06-2007
Naam: Anne Troost  
img

Voor ons Eindhoven in Beelders is de huisvesting van belang. Eindhoven en Philips zijn eigenlijk twee handen op één buik. Alleen heeft Philips een grotere buik. Philips in Eindhoven wordt steeds minder.


Datum: 18-06-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

Tijden veranderen, Philips en Eindhoven waren twee handen op één buik, weinig Philips-gebouwen die karakteristiek waren zijn verdwenen. Alleen staan er andere namen op de gebouwen, bijvoorbeeld Hewitt, VDL, Fluke, FEI, ASML, Neways, Assembleon, Bosch enz. Vroeger maakte de Philips-keuken voor zijn kantines bijvoorbeeld eigen kroketten, een ander kan dat ook beter. (Make or buy?)