EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1185

Bijdrager:

Jaar:

1936

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

Botenlaan

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

Brabantia

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Landskampioen Brabantia.

Beschrijving

De Strijpse voetbalclub Brabantia werd in 1935 en in 1936 landskampioen in de hoogste klasse van de IVCB. Degenen die deze prestatie leverden zijn hierboven afgebeeld. Op de voorste rij (v.l.n.r.) Van der Kruijs (bestuurslid), Martien van Osch, Bram Veneman, Mathijs Hessels, en Piet van Deursen. Op de tweede rij Jan Lukken (keeper), Van der Heijden (trainer), Harrie Trines, Theo van Dooren, Willem Hulshorst, Albert van Osch, Joop Wilbrink, Gerardus Stoker en Piet van de Ven. Piet van de Ven, alias Piet de Rakker, was de verzorger.


Geplaatst op

28-08-2005

Reacties:

Datum: 25-02-2006
Naam: Ron Jansen  
img

Viva, Viva, Viva Brabantia. Ik heb als klein manneke nog training gehad van opa Stoker. Gouden vent, bleef d'n Brab altijd trouw ondanks aanbiedingen van PSV. Brabantia is nog steeds springlevend, al sinds 1922. Heeft er nog iemand foto's van het oude stadion? Jammer dat die oude glorie weg is.


Datum: 03-11-2006
Naam: Wim Koop  
img

Ik heb in de jeugd bij Brabantia gespeeld. Wij kregen training van Sammy Watsword? Als je een goede bal afgaf riep hij altijd Thats the ball. Hij heeft nooit goed Nederlands kunnen spreken.


Datum: 03-11-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Bij mijn weten was het niet de Trines maar Trinekens en hadden ze thuis een kaashandel. Het werd wel zo gezegd in die tijd. Den Trines.


Datum: 31-12-2006
Naam: Peter Pilgram  
img

Is dit dezelfde Van der Ven die later verzorger is geworden van PSV?


Datum: 10-04-2007
Naam: Peer Retera  
img

Als ik goed kijk staan deze mensen op het voorstoepke van het oude Brabantia-clubhuis aan de Botenlaan 64 (dat er nog steeds staat). In 1978 betrok Rugby Club Eindhoven dit gebouwtje om daar ruim 10 jaar hun gasten te ontvangen. Nu zit er Gilde St. Catharina Strijp in.


Datum: 08-06-2007
Naam: Ad Louwers  
img

Een mooie foto uit de glorietijd van Brabantia. Binnenkort verschijnt er een prachtig boek, geschreven door de clubarchivaris Henk Haus, met een schat aan foto's en verhalen uit het roemruchte verleden van de rood-blauwen. Ook deze foto staat er in.
Piet van de Ven is inderdaad de vader van Jaques v.d. Ven, die allebei verzorger bij PSV zijn geweest.
Martien van Osch kreeg acht zonen, die allemaal bij Brabantia hebben gevoetbald.


Datum: 17-06-2010
Naam: Monique Verwijst  
img

Ik wil vragen of iemand Jo Verwijst heeft gekend. Hij heeft ooit bij een kampioenschap van Brabantia zijn hoofd kaal geschoren. Ik ben zijn kleindochter en wil vragen of iemand nog foto's van hem heeft. Ik ben door een brand alles kwijt.


Datum: 17-06-2010
Naam: Ad Louwers  
img

Beste Monique, ik heb jouw vader heel goed gekend, hij woonde bij ons in de Loggerstraat. Hij was een fanatiek Brabantia-supporter en heeft daar ook nog gewerkt als controleur en scheidsrechter als ik me goed herinner. Dat verhaal van dat kaalgeschoren hoofd klopt helemaal. Dat is gebeurd in 1968, toen Brabantia kampioen werd van de tweede klas en daardoor weer promoveerde naar de eerste klas. Of hij er om gewed had, weet ik niet precies, maar op zondagavond heeft kapper Gradje van de Ven uit de Schootsestraat boven op het biljart van de Bacchus Bar aan de Hastelweg jouw opa, die gehuld was in een grote rood-blauwe Brabantia vlag, helemaal kaal geschoren. Hij heeft toen zijn haardos geofferd aan het kampioenschap. Of er toen foto's zijn gemaakt, weet ik niet meer. We zijn erbij geweest en we kunnen het ons nog herinneren als de dag van gisteren. Strijp stond die dagen een beetje op zijn kop vanwege dat kampioenschap, waarop Brabantia 30 jaar lang had moeten wachten.


Datum: 17-06-2010
Naam: Ad Louwers  
img

Monique, daar waar ik schreef "je vader" bedoel ik natuurlijk je opa.


Datum: 18-06-2010
Naam: Monique Verwijst  
img

Hé Ad, jammer dat je geen foto meer hebt, maar bedankt voor de moeite. Ik heb bij hun gewoond in de Loggerstraat.


Datum: 08-05-2014
Naam: M. Boertien  
img

Leuk om mijn opa Piet van Deursen terug te zien op deze oude foto's.


Datum: 28-03-2015
Naam: Yvonne Tabor Smits  
img

Mijn opa, Jo Verwijst, zou scheidsrechter geweest zijn bij Brabantia. Misschien dat daar nog foto's van zijn. Ik weet ook nog dat ik zondags wel eens mee mocht met opa. Ik ben zijn kleinkind, net als Moniek ook een kleinkind was van hem. Ik mocht ook wel eens mee naar het autocrossen, dat ook bij Brabantia gehouden werd. Was altijd erg leuk, mis het wel hoor.


Datum: 16-02-2018
Naam: Wim Geven  
img

Brabantia is bij mijn opa in de voorkamer opgericht. Toen heette het nog Olympia.


Datum: 15-06-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

Er zijn nog steeds clubs en andere organisaties die opgericht zijn op basis van politieke of godsdienstige overtuiging, de omroepen en de vakbonden b.v. Maar vroeger had zowat elke organisatie zo'n achtergrond. Er waren toen verschillende voetbalbonden, b.v. de IVCB. Na de oorlog is dat geleidelijk wat naar de achtergrond verdrongen, nu spelen alle voetballers onder de paraplu van de KNVB. Hoewel ik PSV-supporter was, was ik ook vaak te vinden aan de Botenlaan en de Aalsterweg. Ik ging ook graag naar de speedwaywedstrijden op de sintelbaan rond het veld van Brabantia. Brabantia was ook de eerste club van Coen Dillen en Toon Wouters. De broer van Toon bleef bij Brabantia, waar hij keeper was.


Datum: 24-05-2022
Naam: Dennis De Boer  
img

Hee Wil van Hout, het was Harrie Trines. Dit is een broer van mijn overgrootoma. Hij heeft na Brabantia nog 10 jaar bij PSV gespeeld.