EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11903

Bijdrager:

Jaar:

1958

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Bloemfonteinstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Jacobusschool / De Tongelaar

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Jacobusschool, klas 4, 1958.

Beschrijving

Staand achter: Laurens van de Moosdijk, Henny Smits, Harrie van de Nieuwenhof, Bert van der Velden, Walter Willems, Peter Sleegers, Cees Simons, Cor Smulders, Jos Wagemakers, Jacques Verbeek, Tom van Rooij en Peter de Vet. Staand midden: Pieter-Jan de Wert, Johan van Spreeuwel, Jo Steen, Robbie Spruijt, ? Sieben, Karel Scheepers, ? van Schagen, Hans van de Moosdijk (+), ? van Melis, Artie ter Meer, ? Sprengers, ? van Overbruggen en Wim Slaats. Zittend: Wim Scheepers, Martin Peters, Peter Peters, Jo Steen, dhr. Sanne, Harrie Soers, Bennie Snijders, Bennie Smulders, Oscar Willems, ? van de Wiel en Karel Pappers.


Geplaatst op

28-05-2007

Reacties:

Datum: 01-06-2007
Naam: Jacques Verbeek  
img

Cor Smulders (Ned. kampioen turnen) is later getrouwd met Ans van Gerwen (Ned. kampioen turnen).


Datum: 08-06-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ja, Cor Smulders, mijn overbuurjongen. Wat waren wij allemaal trots op hem in de straat. Ik kan me zijn huldiging, samen met Hans Gunneman, nog heel goed herinneren, met harmonie en pers voor de deur.


Datum: 08-06-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

En de roots van nog een beroemd sporter lagen ook al in ons straatje. De zoon van Henny Smits (tweede van links bovenaan) is een beroemd basketballer in Amerika (Rik Smits).


Datum: 09-06-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Hans Gunneman woont in ons mooie dorp Casteren, ik zal hem eens naar foto's vragen van zijn glorietijd als turner.


Datum: 09-06-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Misschien weet iemand waar Cor Smulders gebleven is? Het laatste wat ik van hem weet is dat hij een aantal jaren geleden uitbater was van Lohengrin in Aarle Rixtel.


Datum: 09-06-2007
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

Marijke, ik dacht dat Rick Smits de zoon van Ad Smits en Margje van de Weide was.


Datum: 16-06-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Van welke Smitje hij dan ook de zoon was, hij kwam voort uit de Stellenboschstraat en daar ben ik trots op!


Datum: 17-06-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Tot circa 2006 runde Ans het Chalet Lohengrin in Aarle Rixtel. Vorige week vertelden ze me daar dat Ans en Cor zo'n dikke twee jaar geleden uit elkaar zijn gegaan.


Datum: 17-08-2007
Naam: Peter Heesakkers  
img

D'n Dikke San zeiden we altijd. Met zijn schetterstem. Nog bij hem in de klas gezeten. Hield niet van kletsen Klets-ouw-bed, riep hij ook wel eens, dan kreeg je ongenadig op je lazerij met het lineaaltje van iets meer dan 30 cm. op je bovenhand. Als je kletste was je een oud wijf en: of je ook een koekje erbij wou. Hij kwam trouw op zijn Berinibrommer met alpino op van Geldrop, Stationsstraat. Hij is alweer enkele jaren overleden en zijn eega is zopas naar Zesgehuchten verhuisd. Herinner me ook nog dat hij graag vertelde over zijn erg lange bromfietsritten in vakanties en weekeinden. Het huis staat er nog. Als hij boos was, trok hij zo van die kleine spleetoogjes. Kom op jongens, zijn er nog ergens foto's van andere klassen en de 50er jaren? Ik heb ze helaas niet.


Datum: 22-09-2007
Naam: Ans Soers Siewert  
img

Harry Soers, rechts naast de meester, is helaas overleden in 2004. Hij was getrouwd met Ans Siewert en hij had twee zonen en twee kleindochters.


Datum: 24-09-2007
Naam: Peer Retera  
img

Ellie, klopt, Rik Smits is de zoon van Ad en Marga. Maar een zoon van Henny is ook in Amerika geweest voor het basketbal maar heeft niet het succes gekend zoals Rik. Rik is overigens gestopt en geniet al vroeg van zijn 'ouwe' dag! Rik heeft voordat hij ging basketballen ook rugby gespeeld bij Rugby Club Eindhoven. Zijn vader was daar de verzorger/masseur. O.a. ik mocht Rik destijds training geven. Ik praat over ca. 1978/1980.


Datum: 12-11-2007
Naam: Jac Driessen  
img

Harrie Soers ken ik nog van de Melkweg, jammer dat hij er niet meer is. Ik heb veel bij hen thuis gespeeld. Hij had een broer die Sjef heette en hij had nog een zus (naam?). Een neef van hem voetbalde bij Eindhoven. We speelden ook bij Harrie Jansen en zaten veel op het hekje aan hun voortuintje. Heb nog meer leuke herinneringen aan die tijd.


Datum: 12-11-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ene Sjef bij de familie Soers kan ik me niet meer herinneren. Wel ene Thijs en het zusje heet Betsie.


Datum: 13-11-2007
Naam: Peter Heesakkers  
img

Jac, de neef van Harrie Soers die destijds bij Eindhoven voetbalde, was Thieu Soers, en ik weet vrij zeker dat die toen in Budel woonde, en later naar een amateurclub is gegaan, mogelijk Budel. Thieu speelde half of back(?).


Datum: 14-11-2007
Naam: Jac Driessen  
img

Ja Marijke, zijn broer heette Thijs.


Datum: 16-11-2007
Naam: Joop Van Kampen  
img

Beste Peter, Thieu Soers was vroeger halfspeler in het eerste van EVV Eindhoven. Dat was in de tijd van Henk Bloemers en Hendrik Schalks beter bekend als de KINA.


Datum: 07-12-2007
Naam: Roel van Beek  
img

De mensen die vroegen waar Cor Smulders gebleven is, kunnen zoeken op de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Aldaar is hij praktijkcoördinator.


Datum: 14-01-2008
Naam: Piet de Wert  
img

Helemaal rechts boven op de foto is volgens mij niet Peter de Vet. Peter en Frans de Vet waren een tweeling en bij voetbalvereniging Tongelre bekend als de Vetjes. Peter de Vet is twee jaar geleden overleden.


Datum: 24-03-2008
Naam: Henny Smits  
img

Op de foto links bovenaan wordt aangegeven dat dat Laurens van de Moosdijk is maar volgens mij is dat Laurens van de Reek uit de Stellenboschstraat. Hij woonde schuin tegenover ons en ik ben er jaren lang bevriend mee geweest. Laurens is nu buschauffeur.


Datum: 19-12-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Cor Smulders heb ik inmiddels ontmoet na zeker 45 jaar. Karel de Jong (saxofonist) had wat mensen opgezocht en verzameld. Tot mijn verbazing trof ik daar nog een buurjongen uit diezelfde tijd: Ad Ouwendijk. Ik weet niet of Ad Ouwendijk hier ook nog op staat misschien? Het was een emotionele ontmoeting. Nooit geweten dat wij in de straat en directe omgeving zoveel goeie muzikanten hadden wonen (denk hierbij ook nog aan de broertjes Van Tuyl uit de Pres. Steijnstraat). Dus ik ben opgegroeid tussen schuurtjes waar uit elk schuurtje muziek klonk.


Datum: 24-04-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Kan Toontje van Schagen even precies zeggen waar hij staat op deze foto? Ik denk tenminste dat dat Toontje van Schagen is uit de St. Josephlaan, klopt dat. Dan moet hij in ieder geval op deze foto nog mooi zwart haar hebben, denk ik.


Datum: 22-03-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Was Laurens van de Reek de jongen met de bijnaam 'dubbeltje van de Reek' en zo ja vanwaar dan die bijnaam?


Datum: 11-04-2012
Naam: Peter van den Reek  
img

De naam op foto, staand achter, is Laurens van den Reek en niet Van de Moosdijk.


Datum: 28-05-2012
Naam: Jacques Verbeek  
img

Toontje van Schagen, middelste rij: zevende van links of de vijfde van rechts (als je op de foto kijkt).


Datum: 13-12-2012
Naam: Antoon Coolen  
img

Volgens mij is de leraar alhier op deze foto meester Sanders uit Geldrop. Was dat niet de bekende meester met het maatlatje op je vingers? Hij kwam altijd op de bromfiets naar school.


Datum: 13-12-2012
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Nee Antoon, dit is niet de heer Sanders. Het is volgens mij de heer Sanne en waar die vandaan kwam weet ik niet. En van dat maatlatje weet ik niets. Mijn broertje wist zoiets wel te vertellen van een andere leraar uit die tijd. De Kuijk of Van Kuijk, dat weet ik niet meer.


Datum: 13-12-2012
Naam: Jacques Verbeek  
img

Maatlatje en propjes gooien door de dikke San, was een van zijn favoriete bezigheden, maar wij hebben er veel geleerd en een prettig leerjaar gehad (denk ik na zo'n lange tijd).


Datum: 21-06-2017
Naam: Michel Jansen  
img

Wie kent Thea Kalmthout nog? Woonde vroeger op de Paul Krugerlaan. Zat van 1953-1959 op de meisjesschool. Verder heb ik van de week Peter Heesakkers gesproken en die attendeerde mij op deze site. Wat leuk. Jammer dat ik er zo laat achter kwam. Ik zelf woon nog steeds in Tongelre en wacht graag reacties af.