EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11905

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

Struyckenstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

MAVO / (M)ULO / VMBO

Onderwerp 3.:

St Ignatius ULO

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Ignatius ULO, 1e klas, 1962.

Beschrijving

Achter: Noel van Stiphout, Cees Dujardin, Peter van Beek, Ad Blankers, Jack Vogels, Henri van Schijndel, Rinie van den Broek, Peter van Meer, George Savonije, Michel Halin, Ruud Minten (leraar), Jan Helder en Harrie Scheepers. Midden: Mattie Vliegenberg, Bert van der Velden, Jansen, Henri van Hoorn, Gerard Sheridan, Wim Vervoort, Frans van Mierlo, Martin van der Zanden, Willy Kluitmans, Rene Vogels, Harrie Kessels, Frank Kuijpers (+), Jacques Verbeek, Tom van Rooij, Chretien van der Weijden, Christoffel Verburg en Ad Verhoeven. Voor: Peter Slegers, Theo Bouman, Ad Verhees, Ad van Oers, Jos Zimmermann, Laurens van de Moosdijk, (?), Wim van de Waarsenburg, Hans van den Bragt, Walter Willems en André Lindeman.


Geplaatst op

28-05-2007

Reacties:

Datum: 29-05-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Hier zat ik ook op school, indertijd met de leraren; Hermans (hoofd) Sliepenbeek (met moter) van den Berk (Frans) Moonen (aardrijkskunde) Geeven (Duits). Mooie tijd daar. Ook leuke buurt, hè Frans?


Datum: 29-05-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Ik heb er even over nagedacht, maar heette deze school niet de Pius X Ulo?


Datum: 01-06-2007
Naam: Jacques Verbeek  
img

Het is echt de Ignatius-ULO. Dependance vanuit Tongelre. Aan de andere kant van de speelplaats, gescheiden door een gele streep, was er een meisjes-ulo.


Datum: 01-06-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Nou, Jacques, volgens mijn rapporten was het toch de Pius X ULO, maar ik zie dat deze foto uit 1962 is. Ik zat op die school in 1957. Er waren toen alleen maar leerlingen uit Strijp en Gestel en alleen maar jongens. Nu weet ik dat er een nieuwe school is gebouwd aan de Ekkerstraat (en inmiddels ook weer afgebroken). De leerlingen uit de Struyckenstraat zijn toen mee verhuisd naar de nieuwe Pius X ULO. En dan kan het natuurlijk best zijn dat deze school in de Struyckenstraat een andere naam heeft gekregen. Maar dat weet ik niet, ik ga dat nog wel eens uitzoeken.


Datum: 31-12-2007
Naam: Annette Meulendijks  
img

Er was daar ook een meisjes-ulo als dependance van de ulo aan de Houtstraat (Hemelrijken)


Datum: 12-02-2008
Naam: Rene Vogels  
img

Dit is inderdaad de ulo aan de Struyckenstraat. Ik sta er zelf ook op tot mijn grote verbazing. Dat blonde menneke rechts van 't midden met dat stropdasje om. Er stonden twee houten gebouwtjes met ieder twee klassen. Deze staat aan de Tobias Asserstraat, rechts van de foto (buiten beeld) het stenen gebouwtje aan de Struyckenstraat, waar
je 's middags je brood mocht opeten en mijn houten gebouwtje was aan het Hugo de Grootplein. Ik woonde al in Tongelre en moest elke dag fietsen vanaf de Jacob van Deventerstraat (toen pad).


Datum: 04-04-2011
Naam: Louis van de Waarsenburg  
img

Op de foto staat niet Wim, maar Peter van de Waarsenburg. Leraar Ruud Minten is vorig jaar overleden (2010).


Datum: 09-08-2014
Naam: Wim Vervoort  
img

Ik kan mij veel jongens nog zeker herinneren. Dit was het tweede jaar van het bestaan van deze school. Het eerste jaar zaten we aan de Tongelresestraat. Ik fietste altijd met Peter van de Waarsenburg naar de Struykenstraat in Strijp. Hij woonde destijds in de Radiostraat en ik in de Hofstraat. Ook wel met Tom van Rooy, hij woonde in de Koestraat.