EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11907

Bijdrager:

Jaar:

1942

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

113 De Witte Dame

Straat:

Philips Complex Emmasingel*

Onderwerp 1.:

Wereldoorlog I en II

Onderwerp 2.:

Bombardementen / Catastrofen

Onderwerp 3.:

1942 - 6 december

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bombardement Philips 1942. (3)

Beschrijving

Een actiefoto tijdens het bombardement van 6 december. Rechtsboven de Abonné-sigarenfabrieken. De barakachtige gebouwen zijn de voormalige onderkomens voor Belgische vluchtelingen uit WO-I van 14-18. Later zijn ze door Philips gebruikt voor opslag van materiaal.


Geplaatst op

28-05-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-05-2007
Naam: Jan Van Der Meulen  

Er zijn goede foto's van de voorlopige onderkomens van de Belgische vluchtelingen aan de noordzijde van de spoorweg. Deze gebouwen zijn nog lange tijd door de NV Philips gebruikt voor de veiling van overbodige materialen, machines enz. Wie spoort ze op?


Datum: 28-05-2007
Naam: Wil van Hout  
img

De straat die daar zowat haaks op het spoor staat is dat de Voetbrugstraat van foto 2464? Dan moet de parallelstraat het Eindje zijn met op de voorgrond de Fellenoord. Dit is, rechts van het midden, m.i. de afslag van het spoor naar België.


Datum: 29-05-2007
Naam: Will van Oers  
img

Voetbrugstraat moet zijn: Voetbrugsteeg en staat niet op deze foto. Parallelstraat moet zijn: Parallelweg. De huizen rechtsonder zijn van de Lijmbeekstraat (het Eindje). Ook de huizen van de Fellenoord staan niet op deze foto.


Datum: 29-05-2007
Naam: W.Hendriks  
img

Wil, wat jij Voetbrugstraat noemt, was de Voetbrugsteeg. Hieraan lag ook de kolencentrale van Van der Horst. Deze steeg liep parallel aan de Fellenoord en liep dood tegen een grote groene poort van de binnen- en losplaats van de Gruyter.