Fotonr.: 1192
Bijdrager Peter Vermeulen
Jaar: 1959
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Vestdijk
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed |Van der Meulen-Ansems

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

De grootste autogarage van Nederland. (4)

Beschrijving Het oude garagedeel, de voormalige luciferfabriek, is tot op de dag van vandaag blijven bestaan. Het voorste pand werd na de bomschade in 1944 vervangen door het grote pand wat u links op de foto ziet. De etages waren in deze tijd in gebruik als huisvesting voor de verpleegsters van het tegenovergelegen Binnenziekenhuis. De foto toont ook een toen al drukke Vestdijk.
Geplaatst op 29-08-2005

Reacties

Datum: 23-03-2007
Naam: Christine Manders-Meulensteen img

In 1967 ben ik bij van der Meulen-Ansems op kantoor gaan werken. Toen ons oudste kind in 1973 geboren ben ik gestopt, deden bijna alle vrouwen toen. In 1984 ben ik daar weer aangenomen en werk nu nog steeds bij Mabem wat een afkorting is van van der Meulen-Ansem Benzine Exploitatie Maatschappij. Jan van der Meulen sr. (84 jaar) woont nog steeds op de Vestdijk tegenover de vroegere garage. Hij weet ontzettend veel van Eindhoven en heeft als hobby fotograferen, nu nog.


Datum: 30-05-2007
Naam: Hans van Melis img

In het verdwijnen van het torentje zal van der Meulen wel de hand hebben gehad gezien de Ford reclame op foto 11952.


Datum: 12-12-2007
Naam: Jan Van Der Meulen

Beste Hans. Het torentje op het voormalige IAK gebouw is helaas verdwenen en ook is ook de mooie steenmassa onder een laag verf verdwenen. Het torentje moest verdwijnen toen De Bank Mees En Hope daar gevestigd was en via dat torentje inbraak plaats vond. Ook ik ben getuige geweest van een poging tot inbraak vanaf de luifel van de verpleegsterflat toen die gekraakt was. Direct is de politie en de directie gealarmeerd. Of inbraak heeft plaats gevonden, mij is hierover niets meer bekend. Op het dak hoort absoluut het mooie stijlvolle Torentje.


Datum: 05-06-2009
Naam: Rini Heldoorn img

Wat leuk te horen dat de hr v.d. Meulen nog steeds actief is. Ik heb eind jaren 50 2 jaar bij v.d. Meulen-Ansems op kantoor gezeten, samen met de heer Scheerder, Ria Roos, Hr Keijzer, Jopie Bloemendaal, Ria Tegenbosch en ene Kees uit Geldrop die de boekhouding deed..


Datum: 29-11-2010
Naam: Franca img

De voordeur van de oude verpleegstersflat is omringd door een kunstwerk, een reliëf waar onder andere een man en vrouw en auto's staan afgebeeld. Die auto's kan ik plaatsen omdat het dichtbij de oude parkeergarage ligt, maar kan iemand mij meer vertellen over de achtergrond van het werk (titel/ kunstenaar) en of het afgebeelde iets met de inwonende verpleegsters te maken heeft?


Datum: 29-11-2010
Naam: Tini van Rooij img

Franca, het beeldenboek geeft ook niet meer informatie. Het zijn 2 deuromlijstingen gemaakt door Hugo Brouwer, voorstellende man, vrouw, kind en auto's. Ik neem aan dat dat meer met de garage te maken heeft dan met de daarboven wonende verpleegsters.


Datum: 09-08-2011
Naam: Gerard de Beurs img

Voor de deuromlijsting zie foto 17072