EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1195

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

233 Sintenbuurt

Straat:

St Wirostraat

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Buurthuizen / Parochiehuizen / Wijkcentra

Onderwerp 3.:

Wirogebouw

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Het nieuwe Wiro-complex.

Beschrijving

Na de brand kwam er uiteindelijk een prachtig nieuw zalencentrum.


Geplaatst op

29-08-2005

Reacties:

Datum: 02-03-2006
Naam: Chris van Ravestijn  
img

Bij mijn weten is het oude Wiro-gebouw mede tot stand gekomen door een wekelijkse donatie van ƒ 1, - van de parochianen, die werd opgehaald door een mijnheer Martens. die op het Arnaudinaplein woonde(?). Elke zondagmorgen repeteerde hier De echo van het zuidenvan Puck van Erp. Vanuit hier startten ook de excursies voor de jeugd naar de politie, de brandweer en de Odafabrieken in St. Oedenrode op de fiets. Dit onder leiding van pater Wiro Gruijters en zijn vrijwilligers. Er werd toen veel georganiseerd in het Wiro-gebouw.


Datum: 05-05-2006
Naam: Jeannette Wassink  
img

Er werd inderdaad veel georganiseerd in het Wiro-gebouw, ik herinner me dat je zo halverwege de jaren zestig voor een luttel bedrag op een aantal zondagmiddagen naar de film kon.


Datum: 23-11-2006
Naam: Jessy van Helmont  
img

Ik herinner me dat ik begin jaren zestig in de kelder van het Wirogebouw naailes heb gevolgd, als we tenminste niet stiekem het raam uitglipten om achter de jongens aan te gaan. Verder was er toentertijd volgens mij ook de wijkbibliotheek gevestigd. Het was in elk geval een plek waar voor de jeugd van Tivoli veel werd georganiseerd.


Datum: 17-09-2007
Naam: Joke van Thoor - Martens  
img

Chris, je hebt helemaal gelijk, het was Pietje Martens van Arnaudinaplein 57. Mijn vader ging wekelijks op z'n fietske bij de mensen langs voor een donatie, het zogenaamde steentje. Hij deed dit met veel plezier al was het maar om een praatje en een kop koffie. Hij heeft dit jaren gedaan en het was niet alleen het Tivoligebouw, waar hij ook elke zondag aanwezig was voor kaartjesverkoop voor de films, maar ook heeft hij zich jaren ingezet voor de speeltuin op het Arnaudinaplein. Ook was hij de bekende oppasser in de Tivolikerk. Dat was zijn lust en z'n leven.