EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11951

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Jeroen Boschlaan

Onderwerp 1.:

Calamiteiten

Onderwerp 2.:

Branden

Onderwerp 3.:

Overige Branden

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Boerderijbrand in de Jeroen Boschlaan.

Beschrijving

Arno van der Linden was vanochtend al heel vroeg getuige van deze brand. De boerderij staat op de hoek Jeroen Boschlaan/Tongelresestraat. Aan de poster op het raam te zien zat er antikraakbewoning in. Dat moeten dan ook de gewonden zijn.


Geplaatst op

30-05-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-05-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Dat is dan de boerderij van Leijten. Heb ik het goed dat deze op dit moment te koop staat? Want anti-kraak zal toch niet aangegeven worden.


Datum: 31-05-2007
Naam: Yvonne Henderson  
img

Bij mijn weten heeft er altijd de familie Sleegers in gewoond. Hun dochter zat bij mij in de klas...


Datum: 31-05-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Dit pand staat volgens Eindhovens Dagblad aan het begin van de Insulindelaan aan de ring. Kan dus niet Jeroen Boschlaan zijn.


Datum: 31-05-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Bij het Eindhovens Dagblad maken ze er ook maar wat van. Het pand heeft het adres Jeroen Boschlaan 1. Het begin van de Insulindelaan ligt op de grens Woensel/Tongelre, op de Dommelbrug dus. De Insulindelaan eindigt wel in de buurt van dit pand, aan de overkant van de Tongelresestraat. Daar heette het vroeger Groenstraat en dat had van mij ook wel zo mogen blijven.


Datum: 03-06-2007
Naam: Bram Klaassen  
img

Het is inderdaad de Jeroen Boschlaan 1. En het is een anti-kraak woning. Het zou over een aantal maanden opgeknapt worden en te koop gezet. Het werd bewoond door twee jonge vrouwen. Ze zijn er allebei redelijk goed vanaf gekomen.


Datum: 07-06-2007
Naam: Sienie v.d. Hurk-v.dommelen  
img

Ik kan hieraan toevoegen dat hier heel vroeger (1940?) inderdaad boer Leijten woonde, want die kwam vooraan op de Heezerweg, ook bij ons thuis melk brengen. Hij heette Piet Leijten.


Datum: 08-06-2007
Naam: Theo van den Dungen  
img

Inderdaad hoek Jeroen Boschlaan/Tongelresestraat/rondweg. Vroeger stonden vanaf deze kruising in de richting van de Tongelresestraat: de groetenwinkel van Jaap Deen, de (bekende) boekhandel Wim van Grinsven en daarnaast café Loots (nu: café-bar de Heksenketel), dierenspeciaalzaak Beelen etc.


Datum: 09-06-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Volgens mij zat d'n Deen ernaast, maar dat huis is al afgebroken. Dit laatste stukje dorp in de stad zal nu ook wel snel verdwijnen ben ik bang.


Datum: 09-06-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Op foto 11793, die gemaakt is in de Jan Tooropstraat (Achterstraat), zie je op de achtergrond deze boerderij.


Datum: 17-06-2007
Naam: Hanneke Deen-Hugers  
img

Marijke, het pand waar groentenwinkel Deen in zat, is inderdaad afgebroken.


Datum: 15-05-2008
Naam: Marianne  
img

Ik zou eigenlijk best willen weten of deze boerderij te koop staat. Wie weet hier iets van?


Datum: 16-05-2008
Naam: Johan Vervest  
img

Zoals in Eindhoven gebruikelijk zullen de restanten wel worden gesloopt. Zo is er heel veel moois verdwenen.


Datum: 08-10-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

De steigers staan al om het pand heen. Men gaat beginnen aan de restauratie.


Datum: 09-10-2010
Naam: Johan Vervest  
img

Wanneer zijn die steigers dan geplaatst? Om instorten te voorkomen zijn er voorzieningen getroffen. Steigers heb ik afgelopen week nog niet gezien.


Datum: 09-10-2010
Naam: Tini van Rooij  
img

Johan, wel opletten als je er langs komt. Ik ben vanmiddag even uitgestapt en heb deze foto gemaakt. Ik weet niet wat jij hier ziet maar bij ons noemden ze dat vroeger steigers, klik hier


Datum: 12-03-2011
Naam: Thijs Richter  
img

Op dit moment wordt de boerderij helemaal gerenoveerd. Bij het sloopwerk kwam het originele behang tevoorschijn: een kamer vol met handgeschilderde kwartels. Om dat te zien klik hier.


Datum: 13-03-2011
Naam: rick  
img

Helaas moet ik hier een correctie op aanbrengen. Alleen het woongedeelte wordt gerestaureerd, de stal wordt een beetje bijgewerkt en daar waar nodig verstevigd en beschermd tegen de weersinvloeden. Aan de schuur wordt voorlopig helemaal niets gedaan. De vogels zijn niet op het behang aangebracht maar rechtstreeks op het stucwerk. Helaas zijn de vogels alweer gekooid achter plaatwerk. Overigens zijn er in de hal ook nog stukken schilderwerk bewaard gebleven.


Datum: 26-03-2011
Naam: Linda van de Wiel  
img

Ik heb goede herinneringen aan deze boerderij, mijn beste vriendin woonde er, de familie Slegers. Samen met Harriet Sleger heb ik heel wat lol gehad, met onze paardjes door Tongelre. Jammer dat het afgebrand is, maar zover ik weet is alles weer in alle ere hersteld. Ik ben weg uit Tongelre, zelfs uit Nederland. Mijn ouders wonen nog steeds in de Koestraat. Dit deel van Eindhoven heb ik in mijn hart gesloten.