Fotonr.: 1197
Bijdrager Frans Smeets
Jaar: 1939
Locatie 1.:Strijp |615 Schoot |Kreugelstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Kreugelstraat en omgeving.(2)

Beschrijving Het Veemgebouw van Philips is hier nog in aanbouw. Meteen na de woning van waaruit deze foto werd gemaakt was toendertijd nog een verbindingspaadje met de Schootsestraat. Het oude pandje midden op de foto, aan de uitgang van de straat, was vroeger Cafe Het Zwaantje met als laatste kastelein ene De Boer. De panden aan de linkerzijde werden allemaal gesloopt. Er kwam een modern kantoorpand voor de Philips Bewakingsdienst. Nu is dat bij anderen in gebruik.
Geplaatst op 29-08-2005

Reacties

Datum: 03-09-2005
Naam: Diny Nagel img

Halverwege het pad tussen Kreugelstraat en Schootsestraat lag nog ''t Schoot '' waar 3 of 4 kleine huisjes stonden.


Datum: 22-04-2006
Naam: Jan Toirkens img

De foto is genomen voor het jaar 1943, toen het cafe van de Boer, dat zowat midden op straat stond, door de NV Philips werd gekocht en direkt afgebroken.
Daarmee ging zowat 100 jaar geschiedenis van dat huis tegen de vlakte.


Datum: 03-11-2006
Naam: Huub de Mul img

Inderdaad Jan deze foto is van na 6 dec.'42. Als je goed kijkt zie je, helemaal rechts, een donkere plek in het Veemgebouw waar deze hersteld is van de schade veroorzaakt door een gecrashte engelse bommenwerper.
Op het dak staat een barak en een trap leidt naar het geschut dat geplaatst is bovenop de rechter opbouw.


Datum: 07-03-2012
Naam: Kees van der Hoeven img

Leuke historische foto. Hier zie je een stukje van het eind van de huidige Schootsestraat toen het nog een smal weggetje was. Het huis waar je op kijkt, dat een stuk voor de huizen Schootsestraat 1-5 (linksachter, in 2007 gesloopt) ligt, dat was ooit café 't Zwaantje. Het is al lang geleden gesloopt om de weg te verbreden. In 1934 heette dit deel van de Schootsestraat overigens nog Zwaanstraat. De rij huizen links tenslotte, Kreugelstraat 2-8, is in 1959 vervangen door een bedrijfspand.


Datum: 07-03-2012
Naam: Cor Wijnen img

Dat bedrijfspand is door Philips gebouwd en daar werd de meldkamer en leiding van de Philipsbewaking in onder gebracht.


Datum: 14-02-2014
Naam: Lenie Streun Thans img

De familie van den Boer bestond uit de weduwe mevr. v.d. Boer en zes kinderen, Nel, Jo, Marie, Dook, Wim en Jan. Jan was broeder op Eikenburg. Op 12 Augustus 1939 is Jo getrouwd met Wout van Bree de jongste broer van mijn moeder. De bruiloft werd gevierd natuurlijk in cafe Het Zwaantje, een geweldige dag. Het was de enige bruiloft die ik in mijn kinderjaren heb bijgewoond, ik was toen 9 jaar.
Leuk om het huis weer te zien, kan de kamers nog goed herinneren.
Groeten Lenie


Datum: 15-04-2020
Naam: Berry van Bree img

Allereerst een aanvulling op de reactie van Leny Streun-Thans d.d. 14-02-2014. De familie Van den Boer bestond behalve uit mijn oma nog uit acht kinderen. Leny heeft Anna, de oudste en Piet niet genoemd. Er is ook nog een Frans geweest, maar die was toen al overleden. De bruiloft waarover zij het heeft, was de bruiloft van mijn ouders. Ik vraag mij af of het mogelijk is dat ik een kopie van de foto kan krijgen.