EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

1202

Bijdrager:

Jaar:

1917

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Kruideniers / Levensmiddelen / Supermarkten

Onderwerp 3.:

De Regenboog

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De Regenboog

Beschrijving

Gescand uit mijn kopie van het adresboek van 1917. Zie o.a. foto 1171. Schouwbroek lag in wijk B in Strijp. Dit is de enige verwijzing naar wijk A. Lijkt me een fout van de drukker.


Geplaatst op

30-08-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-06-2009
Naam: Wil van Hout  
img

In mijn herinnering ging ik met mijn ouders naar een familielid op de Fellenoord (voor de oorlog). Daar kreeg ik altijd jodenvet en nogabrokken. Er werd verteld dat ze een fabriek van suikerwerken hadden. En ik weet ook dat de man Luijben heette en de vrouw Senders. Als jij nou eens even in je archief kon kijken, hoever mijn geheugen nog betrouwbaar is Hans? Ze woonden vanaf Woensel aan de rechtse kant voor de bocht met de Magneet en ze hadden paaltjes voor de deur met kettingen zoals je ze ooit ziet op de kerkhoven. De voordeur had ook nog metalen beslag voor blank kathedraalglas. Als ik mij nog goed herinner was de fabriek, of wat er voor door moest gaan, in de richting Zeelst.


Datum: 19-06-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Suikerbakker, Groothandel, grossier, waarom niet fabriek? Dit was aan de Gagelstraat hoek Antoniusstraat (foto 706). In 1922 zat een zekere P. Luijben grossier in suikerwerken op Kleine Berg 36 en in 1934 Suikerbakker P. Luyben op Tongelresestraat 44. Niks op de Fellenoord.