EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12034

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

St Trudoplein

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Sint Trudoplein.

Beschrijving

Het Sint Trudoplein. Rechts café de Vlierhof en in het midden cafetaria-eethuis 'Trudoplein'. In het pand van deze cafetaria was vroeger drogisterij 'het Kruispunt' gevestigd. Boven tussen de ramen ziet men nog een betonnen 'uitsteeksel'. Daar stond toen een prachtige 'Gaper' op.


Geplaatst op

06-06-2007

Reacties:

Datum: 08-01-2008
Naam: Annette Meulendijks  
img

En links café het Pleintje? Daar werd vrijdags na het werk weleens het weekend 'ingeluid'.


Datum: 11-01-2008
Naam: Ad Louwers  
img

Links op de foto is niet café 't Pleintje maar Het Wapen van Strijp, begonnen door Jan en Sjan van Limpt en later voortgezet door Ria van Osch. Deze heeft vorig jaar op 1 september afscheid genomen. Café 't Pleintje zit op de hoek van de Doelenstraat.


Datum: 06-07-2010
Naam: Carla Aangenendt  
img

De cafetaria heet wel Trudoplein, maar het ligt niet op het St. Trudoplein, maar het adres is Strijpsestraat. Het St. Trudoplein loopt vanaf café Pleintjes tot aan de Schootsestraat en vandaar oversteken richting bloemenzaak, dus langs wat nu de Prijsmepper heet (voorheen Trekpleister en heel lang geleden de firma Weko van de fam. Wenting). Maar de straat van Café Vlierhof tot de rondweg heet gewoon "Strijpsestraat". De apotheek heet sinds kort ook Apotheek Trudoplein, wat het nog verwarrender maakt, maar ligt ook aan de Strijpsestraat. Het plein dat voor de Trudokerk ligt heeft geen naam. De Strijpsestraat loopt vanaf de rondweg tot café Vlierhof, draait dan naar rechts en gaat dan verder langs postkantoor tot makelaar Alberti, daar linksaf en bij de kruising Langdonkenstraat houdt de Strijpsestraat op, of begint de Strijpsestraat.