EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12154

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Stanislausschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St.Stanislausschool 1953/1954 klas 4

Beschrijving

Dit is grotendeels dezelfde klas als klas 5 1954/1955. Ik kan echter alle namen vermelden van deze foto: 1e rij v.l.n.r.: Hans Vissenberg, R. Bakker, Chris van Donk, Nol Weterings, Jan Gruithuizen, Frans Smulders, Jan Koevering, meester Hendriks, M. Bergmans, René van Thoor. 2e rij: Dick Raes, Michael Kuys, Hans van Dun, Wim Pastoors, Ton de Hond, Leo de Groot, Marinus Smits, W. Retera, P. Walraven, Ben Kusters. 3e rij: W. van de Lee, Hans van Rooy, Johan Lubse, T. Gielens, J. van de Laar, Jan Scharis, Geert Jan Dekkers, J. Snijders, Joost Groeneveld, Jan van Geel. 4e rij zittend: Martin Savenije, Peter Vermeulen, Jac van Lieshout, Sjaak van Bokhoven, Henny Peels, Jos Sanders, ? Kimman, ? Smit, Hans Karsmakers, G. Karsmakers. Bijkomende gegevens: meester Hendriks was ook al in de eerste klas 1950/1951 de onderwijzer van de meeste leerlingen van deze klas geweest. In de 2de klas volgde meester De Ruiter, die ook blokfluitles gaf. In de 3de klas kwam na de watersnoodramp meester Schwiebbe, die ook op de foto staat van klas 5 1954/1955. Hij kwam voor zover ik mij kan herinneren van Schouwen-Duiveland en verving een onderwijzer die ik meen overleden was. Later werd meester Schwiebbe burgemeester van Nuland? In de 6de klas werd het hoofd van de school, meneer Van Dijck, de onderwijzer van deze groep, die in 1956 van school ging.


Geplaatst op

19-06-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-07-2007
Naam: Jacques van Bokhoven  
img

Prachtig dat zoveel getraceerd is kunnen worden. Geringe aanvullingen/mogelijke correcties met betrekking tot de namen: Reinier Bakker, Mathieu Bergmans, Wim Kimman, Gerard Karsemakers. Wie ontbreekt is Wilbert Wiegand uit de Merellaan; hij was vermoedelijk al verhuisd toen de foto werd gemaakt.
In de derde klas waren er voor deze groep een aantal wisselingen van leerkracht: we begonnen met meester Hoogers, die eigenlijk in militaire dienst moest maar vanwege onderwijzerstekort even les mocht geven, een mevrouw wier naam ik niet weet, maar die altijd vergat om de weekrapporten in te vullen, en inderdaad meester Paul Schwiebbe. Hij studeerde in de avonduren geschiedenis. In de vijfde klas kreeg dit vak extra aandacht in zijn lessen. De groep zat in de derde klas in een lokaal dat eigenlijk deel was van de aangrenzende oude school, door een speciaal daarvoor gemaakte deur in de muur tussen de oude en nieuwe school was er toegang. Meester Van Dijk heette van zijn voornaam Charles; wij noemden hem (onder elkaar) "de sjarrel".