EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12164

Bijdrager:

Jaar:

1925

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

732 Hanevoet

Straat:

Meerveldhovenseweg*

Onderwerp 1.:

Stadsbus / Lijnbus

Onderwerp 2.:

Overig Stadsbus / Lijnbus

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bus naar Woensel

Beschrijving

Van Cor kreeg ik deze foto binnen. De letters LUX zeggen me in dit verband niets. Van Jan van der Meulen hebben we geleerd dat de N van het nummerbord betekent dat de bus in ieder geval in Noord-Brabant thuishoort. Maar gelukkig lezen we nog net "WOENSEL". Op de achterkant staat: Fotografisch Atelier "De Kunst" Fotohandel P. MOOSDIJK. Hoogstraat 107 Eindhoven. Gestel


Geplaatst op

20-06-2007

Reacties:

Datum: 20-06-2007
Naam: Anne Troost  
img

Volgens het RHCe is deze foto van 1924 en is het een van de eerste stadsbussen. Zie bij het RHCe fotonummer 0002787. Het is dezelfde, zij het dat die van hun een krantenknipsel is.


Datum: 05-04-2011
Naam: Gert Oerlemans  
img

Deze foto is gemaakt bij de Johannahoeve. Dit was de eerste stadsbus van Woensel naar Eindhoven, opgericht door mijn overovergrootopa de hr. Jannes, voor op de foto. Daarachter Fons Jannes, dat was weer een broer van mijn opa Bernard Jannes. Fons is later een autosloperij begonnen aan de Blaarthemseweg in Gestel (Blaarthem), waar ik zelf als kind opgroeide. Ik woonde in dezelfde rij huizen die daar toen stonden. Mijn opa, Bernard, is jarenlang buschauffeur geweest bij de stadsbus (City) en dat is later overgenomen door anderen, wat ik er van heb begrepen. Mijn oom, Henk Jannes, is ook in bezit van deze foto en heeft daar volgens mij ook nog als buschauffeur gewerkt, maar later als testchauffeur bij de DAF, waar hij samen met Hub van Doorne begon met de eerste DAF Variomatic en tot zijn pensioen met plezier heeft gewerkt.


Datum: 05-04-2011
Naam: Wil van Hout  
img

Dat klopt Gert. De Jannes was op de afdeling Experimenten een begrip. Zelden was hij op de werkplaats. Hij zat het liefste op de weg. In de bergen met tonnen beton op de laadbak. Dan waren deze testrijders in hun nopjes. Naar ik meen worden op dit moment de wagens met stukken gewoon naar de dealer teruggeroepen voor reparatie, terwijl toen bij DAF de beproeving maanden zo niet jaren vooruit was. Wekelijks zie je in de krant dat duizenden auto's van een bepaald merk terug moeten naar de garage voor vervanging van ondeugelijke onderdelen, maar voordien hebben deze mensen de onderdelen beproefd op de grote wegen in de bergen. Wie heeft ze niet gezien met de betonnen blokken achter op het chassis?


Datum: 25-12-2011
Naam: Felix Jannes  
img

Op de foto staat mijn vader Fons Jannes. Hij vertelde wel eens dat, als opa Jannes had doorgezet, de stadsbussen in familie Jannes waren gebleven.


Datum: 01-02-2017
Naam: H.Lanters  
img

De oprichter van deze buslijn was Huub Lanters, daarna dhr. Jannes. Ik heb nog oude brieven liggen uit die tijd.