EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12174

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Kleine Berg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kleine Berg 79 e.v.

Beschrijving

Links het pand van architect Geenen, gebouwd in 1921. Dit pand was verdeeld in beneden- en bovenwoning. De benedenwoning was mijn geboortehuis. Links daarvan staat een afscheiding die toegang gaf tot een soort erf. Ik zal maar niet laten zien wat er tegenwoordig van gemaakt is.


Geplaatst op

22-06-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-07-2009
Naam: Annemike Luining v.d. Wiel  
img

Het pand links van architect Geenen bestond uit twee woningen. Die werden als beneden- en bovenwoning verhuurd. Vanuit de rechterbovenwoning trouwden een oom en tante van mij. Ik was toen 4 of 5 jaar en brulde enorm omdat ik in een kar met paard ervoor moest (koets dus). Het moet dus in 1945 of 1946 geweest zijn.


Datum: 29-04-2017
Naam: Paul van der Cingel  
img

Op de bovenverdieping van 79 woonde in mijn tijd de familie Smit. Ik kwam daar regelmatig over de vloer. Hun dochter Willy, 15 jaar ouder dan ik, nam mij wel mee naar de kermis, mijn ouders deden zulke dingen niet. Bij de twee witte huisjes viel je letterlijk met de deur in huis. Er was één woonvertrek met tegen de achterwand iets dat op een aanrecht leek, het rook nogal bedompt. Van dat soort armoedige optrekjes waren er nogal wat tot zeker tien jaar na de oorlog. Een wc kende dat soort woningen niet, achter het huis was een kotje met een plee.


Datum: 01-05-2017
Naam: Johan Vervest  
img

Deze woningen waren halfsteens (gevel zonder spouwmuur). Hierdoor waren deze woningen vochtig en werden de periode 1950 - 1960 door de gemeente massaal onbewoonbaar verklaard en vervolgens afgebroken.