EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12247

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Oude Stadsgracht

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Kantoorgebouwen

Onderwerp 3.:

DELA Gebouw

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
bouw DELA-gebouw

Beschrijving

In 1967 is deze bouw begonnen. Gefotografeerd vanaf de Vestdijk kijkend op de achterzijde van het Stratumseind.


Geplaatst op

26-06-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-06-2007
Naam: Arnold Gruijthuijsen  
img

Ik dacht dat bij dit bouwproject tweemaal geheid was. De palen van de eerste hei-poging zijn er door de hier afgebeelde (stoom)machine uitgetrokken voordat de nieuwe/langere palen geslagen werden. De eerste palen zouden Elkanders LAsten niet goed geDragen hebben.


Datum: 27-06-2007
Naam: Jac Van Dijck  
img

Dat klopt inderdaad, ik liep toentertijd stage bij Brabant Oost bouw en moest het heiwerk begeleiden. Er was een nieuw systeem heipalen, Westpaal genaamd, de palen werden in segmenten erin geheid en daarna volgestort. Dit werd door een Schots bedrijf uitgevoerd, alles werd vanuit Schotland aangevoerd incl. heimachines. Toen bleek dat de palen die in groepen van vier tot acht palen geheid werden na drie palen de grond zodanig verdichtten dat de resterende palen steeds minder diep erin konden, in plaats van circa 22 meter ongeveer tien tot twaalf meter. De bouw werd daarop stopgelegd en de palen moesten getrokken worden, dit gaf nog veel problemen, omdat de segmenten bij het trekken afbraken. Daarop zijn de palen losgespoten en verwijderd en ik meen dat daarna Vibropaal het heiwerk met een ander systeem geheel opnieuw gemaakt heeft.


Datum: 10-02-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

Waarschijnlijk een van de laatste foto's waarbij het mooie hoekpand Oude Stadsgracht/Stratumsedijk met het hoektorentje (Dings/Slaats) goed te zien is. God mag weten waarom het gesloopt is.