EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12305

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Ruysdaelbaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Ruysdaelbaan

Beschrijving

Een kijkje in de Ruysdaelbaan richting stad. Het eerste huis is het hoekhuis van de Theodoor van Thuldenstraat.


Geplaatst op

01-07-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-12-2007
Naam: Nel Jaspers-Coolen  
img

Mijn ouders Jan en Nel Coolen hebben op de Ruysdaelbaan gewoond op nummer 54 van 1958 tot 1996. Wij hadden zes kinderen, te weten: Coby, Sjan, Jan, Antoon, Nelleke, Simon. Op nummer 50 woonde de familie Meulendijks met 11 kinderen! Op de hoek Theodoor van Thuldenstraat woonde toen de familie Thomas(sen?). Zij zijn later naar Woensel verhuisd.


Datum: 30-12-2007
Naam: Jacques van Bokhoven  
img

Dit beeld van de Ruysdaelbaan komt mij zeer bekend voor. Als kind woonde ik van 1949 tot 1958 in de Theodoor van Thuldenstraat. Ik meen me de auto (een Austin) als deel van het straatbeeld te herinneren. Het nog geringe aantal TV-antennes versterkt mijn vermoeden dat de foto midden jaren vijftig moet zijn genomen. De huizen op de Ruysdaelbaan waren duidelijk groter dan die in de zijstraten, dus bedoeld voor grotere gezinnen, maar, inderdaad Nel, het is twijfelachtig of zij echt geschikt waren voor gezinnen met 11 kinderen!


Datum: 24-02-2008
Naam: Martin (Mies) van Osch  

De zijstraat, ietsje rechts van het midden, is de A. van Diepenbeeckstraat. Ik woonde daar van 1951 tot 1963. Daar woonde ook zo'n groot gezin, de familie Stuut. De volgende straat is de Jan van Goyenstraat. Tussen die twee straten woonde aan de Ruysdaelbaan nòg een groot gezin: familie Hesselberth (of zoiets). Die hoge bomen aan de linkerkant (populieren of zuil-eiken) waren heerlijk om in te klimmen.


Datum: 12-03-2008
Naam: J.v.Gompel  
img

Je had ook nog een snoepwinkel van fam. Jansen op de hoek van de Ruysdaelbaan/Gerard Doustraat.


Datum: 13-03-2008
Naam: Martin (Mies) van Osch  

In de Terwestenstraat, laatste huis rechts vóór de Ruysdaelbaan, was ook een snoepwinkeltje. De naam was Honing of Honig. Ik zie één van de kinderen Meulendijks af en toe op de dansschool waar mijn vrouw en ik les hebben. Met Jan Meulendijks (en nog meer kinderen uit die buurt) was ik bij de drumband van de Koninklijke Harmonie Apollo's Lust. Eén van de kinderen Coolen woont nu 100 meter van mij in Veldhoven. Kleine wereld...


Datum: 28-05-2008
Naam: Lucas ter Linden  
img

Mooie straat om in gewoond te hebben. Met van die grote lindebomen. Wat ik nog weet te herinneren is de snoepwinkel van Janssen, Wickes doe-het-zelf winkel met daarnaast de autosloperij, waar altijd van die sloopvrachtwagens bij op straat stonden. Zelf heb ik ook nog twee jaar op de IME, Ignatius Mavo, gezeten. We hebben daar met een grote familie zeer lang gewoond op nummer 58.


Datum: 12-06-2008
Naam: Hanneke Keesom  
img

Tot mijn verbazing zie ik op deze foto de eerste auto van mijn vader terug. Inderdaad een Austin. Ik heb gewoond op Ruysdaelbaan 50 vanaf 1949. Deze huizen waren toen nog nieuw. Later is er de familie Meulendijks komen wonen.


Datum: 02-08-2008
Naam: N.Pennings-Schampers  
img

Wat ontzettend leuk om al die oude namen te lezen, zo komt er weer veel naar boven. Wij woonden op nr. 46 naast de families Smits en Dekkers. Ook was er een olieboer Sanders op de hoek Theodoor van Tuldenstraat. Mijn vroegere vriendin was Ineke Naus. Nog meer namen komen voorbij: Marjan Spiljaart, Ansje Sanders, fam. Muis. De gezichten zie ik zo voor me, maar de namen blijven weg. Raar dat je als kind vanaf het eerste huis tot de fam. Janssen van de Ruysdaelbaan ze allemaal kon opnoemen. Wat zou het leuk zijn iedereen nog eens te ontmoeten.


Datum: 21-10-2008
Naam: Hanneke Keesom  
img

Ja Nelleke ik herinner me jou nog goed. Jouw zus Ellie was mijn vriendin destijds.


Datum: 18-01-2014
Naam: Petra van Dommelen  
img

Waar die auto staat woonde mijn vriendin Rian Peters. Zij woonde samen met haar vader en moeder in bij haar oma en opa. Samen met Aggie de Kruijf uit de Theodoor van Tuldensytaat waren we goed bevriend. Ik woonde aan de andere kant van de Tongelresestraat (Lakerstraat). Wij hebben met z'n drieën op de lagere school (Ursulaschool) en de middelbare school (Eckartcollege) gezeten. Inmiddels zijn er meer dan 40 jaar verstreken maar we hebben nog af en toe contact!


Datum: 09-05-2015
Naam: Ad van den Heuvel  
img

In de Abraham van Diepenbeeckstraat op nummer 22 woonde een tante (Truus) van mij. Zij hadden zes kinderen, te weten Willie, Ans, Jopie, de tweeling Rian en Yvonne en Merian. Willie & Merian zijn beiden overleden. Naast hen woonde de familie De Bok.


Datum: 11-03-2016
Naam: Theo van den Dungen  
img

Hallo Ad, excuses voor de late reactie, maar ik denk dat jij de familie Van de Waardenburg bedoelt; zij woonden inderdaad naast De Bock.


Datum: 18-03-2016
Naam: Nico de Bock  
img

Een nog latere reactie, weet jij welke familie "De Bock " daar woonde Theo?


Datum: 18-03-2016
Naam: Theo van den Dungen  
img

Hallo Nico, de vraag "welke" familie De Bock kan ik niet beantwoorden. Ik weet wel dat zij een zoon hadden/hebben die Adrie heette. Toen ik circa 5 geleden weer eens een keer in de Abraham van Diepenbeeckstraat was, woonde Adrie nog op hetzelfde adres