EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12342

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Rustenburgstraat

Onderwerp 1.:

Kunst / Kunstwerken / Kunstmonumenten

Onderwerp 2.:

Standbeelden

Onderwerp 3.:

Kees Bol

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kees Bol

Beschrijving

Standbeeld van Kees Bol, recentelijk geplaatst in de Rustenburgstraat/Kees Bolplantsoen (Tongelre), recht tegenover het huis waar hij gewoond en gewerkt heeft.
Kees Bol woonde van 1947 tot 1970 in Tongelre, waarna hij naar Heusden verhuisde. Veel van zijn werk had Tongelre als onderwerp.


Geplaatst op

05-07-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-01-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Naar ik meen, is Willem Bol, ook een bekende schilder intussen, een zoon van Kees Bol. Ik ben in het bezit van een mooi schilderstuk van hem: landschap in Midden Frankrijk, de streek, waar Willem Bol ook een huis heeft. Ooit gekocht na een tentoonstelling van hem in het huidige Golden Tulip Hotel in Geldrop.


Datum: 24-12-2009
Naam: K. v . Strien  
img

Waarschijnlijk hebben vriendelijke goedaards dit beeld in de nacht van dinsdag op woensdag gestolen. Nederland o Nederland.


Datum: 29-12-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Te walgelijk voor woorden dat dit bronzen eerbetoon aan schilder Kees Bol onlangs van zijn sokkel is gerukt. En waarom? Waarschijnlijk uit ordinair geldbejag. Omdat dat brons geld oplevert, net als dat brons van die drie andere beelden die onlangs in Eindhoven zijn gestolen. Nu zeker lekker vuurwerk van kopen, of drank, of misschien wel drugs? Zo respectloos, om kotsmisselijk van te worden. Inderdaad: Nederland o Nederland!


Datum: 21-09-2011
Naam: Willem Bol  
img

Gelukkig had Peter Nagelkerke het goede idee en initiatief om het er na de diefstal niet bij te laten zitten en maakte een betonnen afgietsel van de kop en hij nodigde o.a. mij uit om de kop te herplaatsen onder het toeziend oog van wat persmensen en enkele bewoners. Dit vond plaats op 20 september 2011, de dag voordat Kees Bol 95 geworden zou zijn.


Datum: 21-09-2011
Naam: Wim Roxs  
img

Beste Willem, mooi initiatief en waardig eerbetoon aan je vader. Mijn partner en ik zijn juist terug van onze vakantie o.a. door midden- en zuid-Frankrijk, en we kwamen in midden Frankrijk diverse keren oog in oog te staan met typische "Willem Bol-plaatjes", zeiden we dan, denkende aan ons schilderij van jouw hand!


Datum: 21-09-2011
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Fijn, dat Kees Bol weer zichtbaar is. Ik zag het op TV en ben erg blij met dit initiatief.