EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12392

Bijdrager:

Jaar:

1952

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

St Gerardusplein

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Jeugdorganisaties / Scouting

Onderwerp 3.:

KAJ Gerardus Majella

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kajotters Gerardus Majella.

Beschrijving

Kajotsters en Kajotters van de Gerardus Majella-parochie ongeveer 1952 met in de onderste rij vijfde van links de leider Ferd Verberne.


Geplaatst op

09-07-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-07-2007
Naam: Willy van den Akker  

Leuke foto van deze Kajotters, zeker als je eigen broer Cor van den Akker erbij ziet staan. Ik herken nog veel kajotters, maar de voornamen ben ik even kwijt.


Datum: 09-07-2007
Naam: Dre Rennenberg  
img

In die tijd was in Stratum, maar ook in onze andere stadswijken, nog het echte dorpsgevoel met een bloeiend verenigingsleven aanwezig. Dat is iets dat we op dit moment erg missen. We willen allemaal naar een betere maatschappij en daar hoort onlosmakelijk het verenigingsleven bij! Met het teruglopen van het actieve verenigingsleven is de verbondenheid in de samenleving, mag ik toch constateren, erg achteruitgegaan. Een bloeiend verenigingsleven is de olie die de raderen van onze Eindhovense samenleving draaiende moet houden. Hierin is een voorname taak weg gelegd voor ons, als inwoners van Eindhoven om actief mee te doen, maar zeker ook voor de plaatselijke overheid. Die moet namelijk de oliekan vullen om de raderen voor veel verengingen de komende jaren zonder al te veel gepiep draaiende te houden. Doet men dit niet, dan zijn we straks alles kwijt!
Op het plaatje herken ik Nolleke Essens, Jan Weijtens, Ad van Swaemen, Henk Kamp en natuurlijk Cor van den Akker, die midden jaren vijftig onze leider was. Toen ik in 1956 het voorzitterschap op mij mocht nemen, waren de topjaren van de KAJ al voorbij. Ongeveer dertig jaar lang heeft er in de Gerardus Majella-parochie een bloeiende jeugdbeweging bestaan, die met de leus: "Kajotters op voor God en Kerk door eigen arbeid sterk” heeft laten zien dat een gezonde vereniging binding geeft aan de samenleving.


Datum: 10-07-2007
Naam: Jo Eliëns  
img

Ik herken Jan Weijtens niet. Wel Jo Weijtens, Walther Weijtens, Cornuit, Jan van Hout, Toon van de Brand, Jan van den Boogaart, Jo Eliëns, Harrie van Zon, Gerrit Kimman, Kees Everstein, Leo Soors, Ad Verkooijen, Van Vught, Leen Dekkers, Annie Kluijtmans, Nel Kluijtmans, Rini Hoeben, Annie Hoeben, Joke Hoeben, Annie Uien, Alda Foederer en drie dames van buiten Eindhoven hier in betrekking.


Datum: 13-07-2007
Naam: Leo de Wit  
img

Beste Dré of Jo, kan het zijn dat op de derde rij derde van links mijn broer Gerard de Wit staat?


Datum: 15-07-2007
Naam: Dre Rennenberg  
img

Ik ken een Gerard de Wit uit de Hortensiastraat die ook een behoorlijk goede voetballer bij RPC was. Ik herken hem niet uit deze groep, hoewel hij het natuurlijk wel zou kunnen zijn. Het is ook al zo lang geleden. Wel zie ik nu op deze foto, volgens mij, ook nog Pietje Leyten en Adriaan de Kortie staan. Ook Adriaan voetbalde bij RPC. En Pietje bij Eindhoven. Zo zie je dat in die tijd veel parochiële verenigingen door hun leden met elkaar verbonden waren. Het belangrijkste was dat zowel K.A.J. als RPC een zinvolle tijdsbesteding aan de jeugd gaven. RPC doet dit overigens nog steeds op een voortreffelijke manier.


Datum: 15-07-2007
Naam: Jo Eliëns  
img

Hallo Leo, de derde persoon in de derde rij is inderdaad jou broer Gerard, ik had het al tegen mijn vrouw gezegd omdat ik ook nog bij RPC heb gevoetbald waar ik hem van kende.


Datum: 15-07-2007
Naam: Leo de Wit  
img

Beste Dré zo zie je maar weer hoe 't balletje rond gaat. Jo heeft hem gelukkig herkend. Jo bedankt. Helaas is mijn broer al 15 jaar geleden overleden. En Dré, wij woonden in de Fuchsiastraat en jij en ik hebben nog samen gezongen bij het Goudenregen-koor!


Datum: 21-04-2008
Naam: Wil Huitema- van den Brand  
img

Het was leuk om te zien dat mijn broer Antoon van den Brand hierbij stond. Hij is ondertussen al zo'n 25 jaar dood. Hij speelde ook bij R.P.C. Bedankt Therese Sauter om mij op de hoogte te brengen van deze website. Ik ben geëmigreerd naar Canada in 1966, maar ik ken nog wel veel mensen uit de straat. Wij hadden 12 kinderen en iedereen noemde ons altijd de Brandjes.
<<< zou dit Brandje haar emailadres willen doorgeven? (Peter) >>>