EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

12541

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Bijzondere, Bekende Eindhovenaren

Onderwerp 3.:

Joost Geerts

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Joost Geerts, Eindhovenaar

Beschrijving

Vandaag hebben wij afscheid genomen van Joost Geerts. Joost was zeer begaan met zijn stad Eindhoven waar hij vele van zijn plannen kon realiseren. Zijn laatste werk, Verenigingsgebouw "De Krant", heeft hij helaas niet meer kunnen voltooien. Wij gedenken Joost als een groot Eindhovenaar, Joost, houdoe en bedankt.


Geplaatst op

20-07-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-07-2007
Naam: Wil van Hout  
img

De foto bewijst dat het hem gegevenwas, een bezoek te brengen aan het hart van de golfwereld. Jammer dat hij deze dagen De Open niet meer heeft kunnen meemaken. Zijn ziel ruste in vrede!


Datum: 20-07-2007
Naam: Frans Gommers  

Joost Geerts hield met hart en ziel van ‘zijn’ Eindhoven. Het Eindhoven waaraan hij op diverse plekken heeft gesleuteld. Zo kenden we hem als directeur van bouwbedrijf Nevanco, waarvoor hij 682 woningen in Limbeek bouwde. En b.v. met zijn makelaarsformule ‘Geerts Huis-o-theek’ kreeg hij grote bekendheid. Maar Joost gaf ook zijn steun aan allerlei activiteiten en evenementen. In 1989 resideerde hij als Stadsprins over het Lampegat.
Als bestuur van Eindhoven-in-beeld was Joost sinds enige maanden een enthousiast overlegpartner voor onze vestiging in het toekomstige Vereenigingsgebouw de Krant. Dit door Joost ontwikkelde plan uit 2005 wordt binnen afzienbare tijd gerealiseerd. Maar helaas, Joost kon het project door zijn ziekte niet meer afronden.
Joost had echt een geheel eigen wijze van denken en doen. Gedurende de korte tijd dat we hem persoonlijk leerden kennen hebben we hem ervaren als een warm en behulpzaam mens, maar ook als realist en regisseur, en vooral met die altijd aanwezige humor, zelfs tot op het allerlaatste moment. Ook zijn afscheiddienst deze namiddag in de overvolle Paterskerk was (bijna) geheel door hem zelf samengesteld. En die dienst was erg indrukwekkend, zijn binnenkomen achter de Stadshofkapel die ‘Nie knieze nie zeure’ speelde, het Ave Maria door Jorge Castro, de toespraken van Geert, Joop en Harrie, de zee van bloemen. Té veel om hier te vermelden. We zijn blij en vereerd Joost te hebben mogen kennen.


Datum: 21-07-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Ik heb Joost ook gekend maar dan in zijn vroege jaren 1960/1970. Hij kwam bij mij regelmatig in Club 44, het was een fijne jongen. Ik schrok ervan dat hij is overleden, zo jong nog. Ik wens iedereen die bij hem betrokken is veel sterkte toe.


Datum: 25-07-2007
Naam: Vic van Lijf  
img

De krant
voor Joost Geerts

via de aardse paradijslaan,
langs 't eigen bergstraatje,
over die vertrouwde kleine berg.
staat,
als immer gedrukt
het is hem toch gelukt
- 'n museum lang -

André van Eynthoeve