EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1257

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Jan van Hooffstraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Warenhuizen

Onderwerp 3.:

Bazar National / Magazijn St Jozef / Het Papierhuis

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bazar National. (3)

Beschrijving

Van een latere datum is deze foto van de zijgevel van het markante gebouw. Of het pand toen nog de Bazar National was betwijfel ik. Het oude stadhuis (links buiten beeld) bestaat hier nog, maar wordt zeven jaar later gesloopt


Geplaatst op

06-09-2005

Reacties:

Datum: 06-09-2005
Naam: Hans van Melis  
img

Laat nu toch in 1970 op Markt 18a een F. W.F. Couteaux GEWOOND hebben.
En op hetzelfde adres zat ook Het Papierhuis Jan Couteaux telefoon 25657.


Datum: 03-02-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Couteaux heeft ook nog in de Hooghuisstraat gezeten.


Datum: 03-02-2006
Naam: Frans Gommers  

Heeft de fa. Couteaux ook niet op de Grote Berg gezeten? Ik herinner me bij hen (of bij een firma met een daarop gelijkende naam) blauwdrukken te hebben laten maken van bouwtekeningen.


Datum: 03-02-2006
Naam: Anne Troost  
img

Nee volgens mij was dat Dereumaux die nu op de Hurk of daar in de buurt zitten. fa. Couteaux deed meer dacht ik in behangpapier . Hooghuisstraat is dacht ik correct .


Datum: 23-03-2007
Naam: René Ronken  
img

Er zat een fa. Couteaux op de Kleine Berg in de bocht waar de Bergstraat op de Kleine Berg uitkomt. Dus ongeveer tegenover de stripzaak Eppo. Deze fa. Couteaux was een verfwinkel. Volgens mij was dit een van de eerste zaken in Eindhoven waar je verf of lak op kleur kon laten mengen.


Datum: 24-03-2007
Naam: Anne Troost  
img

Frits Couteaux heeft jaren een verf- en behangwinkel gehad op de Geldropseweg. Zie Deze familie kwam van de Keizersgracht.


Datum: 25-03-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Er staat inderdaad een Wilhelmus Fr. P Couteaux op Keizersgracht nr. 26. Hij kwam daar op 17-08-39. Maar dat is weer een andere dan degene van de Markt. Die was er al in 1936. Weet jij hoe de familie-verhouding tussen die twee zat, Anne?


Datum: 27-05-2007
Naam: Jan Van Der Meulen  

De Couteaux van de Grote Berg is dezelfde als van de Geldropseweg. De opvolger van Jan Couteaux zijn zoon verhuisde naar de Hooghuisstraat en beëindigde zijn bedrijf. Hij woont in het Witte Dorp.


Datum: 30-11-2007
Naam: Frits Couteaux  
img

Ter verduidelijking: de verwarring is duidelijk; Frits Couteaux exploiteerde aan de Broekseweg nr. 34 een verfwinkel en had zelf een schildersbedrijfje. Zijn oudste zoon Jan startte in december 1936 een behang- en verfwinkel aan de Markt in het pand van Noud van Kempen, dat na het faillissement van de Bazar National was vrijgekomen. Hij runde deze winkel met toenemend succes totdat hij in okt 1959 vroegtijdig overleed en zijn bedrijf werd voortgezet door zijn zoon Frits. (let op: Frits Janzn.) Bij de herinrichting van de binnenstad in de jaren 60 heeft Frits voor eigen rekening een pand gesticht in de Hooghuisstraat en daar tot mei 1999 zijn winkel geëxploiteerd waaraan inmiddels ook vloerbedekking en zonwering cq. raamdecoratie was toegevoegd. De laatste 15 jaar bijgestaan door zijn zoon Jan. (dus Jan Fritszoon resp. Frits Janzoon, resp. Jan Fritszoon) Frits ging met pensioen en Jan begon, u raad het al: een schildersbedrijf. De andere zoon van Opa Frits, Wim, begon ook een verfwinkel maar meer voor industriële toepassing. Hij kreeg ook een zoon : Frits ; dit is dus Frits Wimzoon, die aanvankelijk op de Keizersgracht no. 26 hun nering bedreven en later zich vestigden op de korte Geldropseweg, waar het bedrijf begin van dit decennium ook werd opgeheven. Frits Janzoon ging wonen in het witte dorp en Frits Wimzoon ging óók wonen in het witte dorp, maar is daar inmiddels niet meer woonachtig. Hiermede worden alle eerdere berichten weerlegd en andere weer (vaak ten dele) onderschreven. Waarvan akte! Frits Couteaux Janzoon. December 2007.