EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12669

Bijdrager:

Jaar:

1971

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Vestdijk

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Banken

Onderwerp 3.:

ABN / AMRO Bank

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
bouwput ABN-Amro

Beschrijving

Hier aan de Vestdijk komt het nieuwe gebouw van de ABNAMRO-bank. Rechts loopt het Genderstraatje. Op de achtergrond zien we nog delen van het Binnenziekenhuis.


Geplaatst op

27-07-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-07-2007
Naam: Dick Kneepkens  
img

Bij die puinhopen in het midden was mijn toenmalige werkplaats in het Genderstraatje. Waar je zo binnenkijkt omdat er geen achterwand meer in zit. Als je goed kijkt, zie je links de werktafels en rechts nog een stapel polyether liggen. Ik weet nog wel dat ik achter stond te kijken toen ze er de hele achtermuur uit lieten vallen. Ik kon een week later van daaruit de brand in het Seepaerd goed zien.


Datum: 27-07-2007
Naam: Dick Kneepkens  
img

Ik had daar mijn werkplaats in 1971, de brand was 28 september 1971. En werken was daar verder onmogelijk want ze waren aan het graven geweest onder de achtermuur. Er zat op de begane grond een gat waar een auto in kon verdwijnen. Ik moest met een aanloop op de trap springen om boven te komen en kon dus ook geen meubelen meer boven krijgen om aan te werken. Daar heb ik dus niet lang meer gezeten.


Datum: 27-07-2007
Naam: Jan van der Meulen  

Van links naar rechts op de foto vindt men het huis van een employee van De Amsterdamsche Bank. De daarop volgende scheidingsmuur sluit de achterplaatsen af van enkele marktpanden, verder de remises in rode steen en puntdak van De Wildeman met aangesloten aanbouw van voorheen o.a. Elverding. Verder met het platte dak het Tabaksdepot van fa. Kruseman en Kladder.