EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12775

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Ten Hagestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Ten Hagestraat (7)

Beschrijving

Ten Hagestraat, anno 1968. Links het Binnenziekenhuis met daarnaast het Vincentiusgebouw(?). In het nieuwe pand rechts zat de Kamer van Koophandel. Daarvoor stond hier volgens mij een protestant kerkje en een café. Het VW-kevertje, rechts op de stoep, was van mij. Je kon toen in de binnenstad de auto zo even aan de kant zetten om op je gemak een paar plaatjes te schieten.


Geplaatst op

04-08-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-08-2007
Naam: Jan van der Meulen sr.  

In het nieuwe pand zat niet de Kamer van Koophandel maar wel Dynamo, dat thans is afgebroken voor het nieuwe Dynamo. Wel was op de plek van het NIEUWE Gebouw voorheen het protestantse kerkje alsmede twee huisjes, waarvan er een een kruidenierswinkeltje was. De echtgenoot van de kruidenierster was blind. Naam?


Datum: 04-08-2007
Naam: Ida Wagemakers Schriks.  
img

Was dit ook niet de ingang naar het mortuarium? Stond wel in deze straat.


Datum: 04-08-2007
Naam: Jan van der Meulen sr.  

Neen, het mortuarium lag achter het Vincentiusgebouw aan de overzijde, de noordzijde van de straat tegenover het nog bestaande huis met openbare tuin.


Datum: 04-08-2007
Naam: Anne Troost  
img

Links door de poort kwam je inderdaad bij het mortuarium. De drie ramen voor de poort hoorden bij een kamer van de afd. Verloskunde van het Binnenziekenhuis. Daar is mijn oudste zoon in 1971 geboren. Wij zeiden altijd het begin en het einde van het leven ligt niet ver uit elkaar.
In het nieuwe pand zat in 1968 niet de Kamer van Koophandel en ook niet Dynamo. In het gedeelte met de kleine vierkante ramen zat de Hervormde Kerk die voor het oude kerkje in de plaats is gekomen. In de kelder van het gebouw zat De Metro met de ingang aan de Smalle Haven. In de rest van het gebouw zat een groothandel in kantoorbenodigdheden, maar de naam ben ik vergeten. Dynamo heeft ook in dat gebouw gezeten, maar dat was veel later. Dynamo is eigelijk uit De Metro ontstaan. Zoek maar eens bij de links naar de site van de De Vluchtheuvel en De Metro. De Kamer van Koophandel heeft wel in de Ten Hagestraat gezeten.


Datum: 06-02-2017
Naam: Marco Hendriks  
img

Mijn moeder heeft mij altijd gezegd dat ik tegenover, waar nu de Dynamo staat, geboren ben, dan kan ik dus aannemen dat ik in dit gebouw geboren ben. Ik ben op 28-05-1971 geboren. Toevallig ook nog iemand rond deze tijd?