EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1279

Bijdrager:

Jaar:

1975

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

431 Generalenbuurt

Straat:

Generaal Pattonlaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Generaal Pattonlaan. (1)

Beschrijving

We zien de 'nieuwe' Generaal Pattonlaan, met de aanleg van het viaduct met de John F.Kennedylaan. Hoe heette deze straat daarvoor ??


Geplaatst op

10-09-2005

Reacties:

Datum: 10-09-2005
Naam: Hans van Melis  
img

Voordien lag daar geen straat. Wel links voor de huizen. De Nieuwe Dijk. In die tijd gesplitst in Verschaffeltstraat en Generaal Dibbetslaan. Het stuk wat op de foto staat is een rijwielpad.


Datum: 04-01-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Iets waar ik het nut nooit van inzag, maar blijkbaar is de zoekfunctie te moeilijk, is het op allerlei plaatsen herhalen wat elders ook al te lezen staat. Maar vooruit bij deze. foto 6962: "Op de achtergrond de Nieuwe Dijk of heette het toen al Verschaffeltstraat." foto 1808: "Het andere stuk Nieuwe Dijk werd Verschaffeltstraat." foto 1181: "Om in Eindhoven te komen moesten de Strijpenaren van Schouwbroek via de Nieuwe Dijk (Gagelstraat in Strijp) over de Hoge weg (Gagelstraat in Woensel)" Deze Nieuwe Dijk heette ook wel Keiweg of Oude Weg foto 818 :"Dit was vroeger de Nieuwe Dijk. Added by Wil Van Hout on 20 October 2006. De Nieuwe Dijk en dan vooral dit stuk had niet zo'n goeie naam. Dit stuk van de straat kreeg na de aanleg van de Veldmaarschalk Montgomerylaan, de naam Generaal Dibbetslaan zie foto 1807. Added by Hans van Melis on 20 October 2006.


Datum: 13-03-2007
Naam: Peter De Brouwer  
img

Er lag hier voorheen toch nog een kruispunt met de Kennedylaan, moest hem altijd oversteken als ik naar de kraakwagen moest, van mijn vader.
Ikzelf kom uit de van Welderenstraat.