EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1284

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Vrijstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De Vrijstraat.

Beschrijving

Enige verdere omschrijving ontbrak. De foto werd genomen vanaf de zijde van de Keizersgracht. En verderop aan de linkerzijde staat op het dak de reclame van het Rembrandt-theater. (RHCe 0016808)


Geplaatst op

10-09-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-02-2006
Naam: Hélène van Wielink  
img

Op deze foto ziet aan de rechterkant de ijzeren poort van de personeelstoegang van het toenmalig postkantoor. Daarnaast zat in de jaren 50 een kapper en daarnaast bakkerij Kluijtmans. Het ronde poortje was de achteringang van Kluijtmans.
Het eerste pand aan de linkerkant was de kantoorboekhandel van de dames van Nuenen.


Datum: 20-08-2006
Naam: Louis van Lierde  
img

Ja, Hélène, dat was kapper Bartels. Dan zat er slager Blomhoff(?) met even verderop een kleermaker met in zijn etalage militaire uniformen. Weer wat verderop een boekhandel met tijdschriften en groentenzaak Van de Rijt. Op de hoek links (niet zichtbaar) zat in mijn tijd de fotozaak Wielink-Vonk en ik denk dat jij daar familie van bent, mede gezien je reactie. Verder zal ik diep in mijn herinnering moeten gaan om te achterhalen wat aan die kant allemaal zat. Was meer bekend aan de Rechtestraat kant, daar ik zelf in de Rechtestraat ben geboren.


Datum: 20-01-2007
Naam: J.G.M. te Velthuis-Teunissen  
img

Uit de periode 1945-1953 herinner ik me aan de linkerkant in de Vrijstraat Wielink-Vonk, Het Spinnewiel, Hezemans (slager), Het Volksbelang (linnengoed e.d., Handschoenen, shawls, tassen(?)(naam vergeten), De Olifant (speelgoed), Verschuren (bakker), Venezia (ijs), Parisien (bioscoop), EDAH, Trianon (cafe/rest/hotel), Van Eeten (schoenen), Canjels (juwelier), Snepvangers (drank), hoeden en petten (naam vergeten). Er was nog meer, maar helaas...


Datum: 20-01-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

's-Zomers zat Venezia in het pand en in de winter een bontzaak. Ik dacht dat die Schaminee heette.


Datum: 23-01-2007
Naam: Rene Teunissen  
img

In de periode 1945-1953 zat volgens mij aan de rechterkant, naast de personeels- en expeditieingang van V&D, ook een kapper. Ik dacht dat die Reemers heette.


Datum: 21-03-2007
Naam: Wim van de Laak  
img

Tot 1937 heb ik zelf in de Vrijstraat gewoond, mijn vader had daar een bloemenwinkel, het pand had nummer 17 en was tussen drukkerij en kantoorboekhandel van Haaren en groetenwinkel van de Rijt.


Datum: 21-03-2007
Naam: Helene van Coppelmans- van Wielink  
img

Het klopt Wim, zo lang ik me kan herinneren heeft daar een bloemenwinkel gezeten.


Datum: 03-06-2007
Naam: Marlou Ansems Siteur  
img

En in het pand van Venezia, de ijszaak, heeft er ook in de wintermaanden een zaak gezeten die schaatsen enz. verkocht. Als ik me niet vergis.


Datum: 03-06-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Van een zaak die schaatsen etc. in de winter verkocht heb ik nooit gehoord. Wèl was er 's winters de Bron in, een bontzaak.