EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12845

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

213 Elzent-Noord

Straat:

Elzentlaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen

Onderwerp 3.:

St Joriscollege / Pleincollege Sint Joris

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St Joriscollege februari 1957 1e klas

Beschrijving

Hier was het St. Joriscollege nog een "mannenschool". Achter op mijn foto staan nog wel de namen maar geen voornamen. Ik weet ze niet allemaal meer. Zittend op de grond: Wim Claasen, Leo Baeten, Henk Pennock. Eerste rij: H. Krop, P. de Laat, H. de Boer, Thieu van Kessel, Jan de Bont, J. Swemmers, Ad Wilgers, Noud van Baalen, L. Parren, Peter Verstappen. Tweede rij: Henk van Zutphen, P. Dekkers, H. v.d. Linden, W. Aarts, P. Dezaire, Ad van de Geer, Karel van Vlodorp. Derde rij: G. Pasman, K. Sporenberg, Jaques Maas, Arnoud Bos, J. Fredriks, H. Holzer, R. v.d. Laar, Gerard Geve.


Geplaatst op

09-08-2007

Reacties:

Datum: 09-08-2007
Naam: Henk Mariën  
img

Noud, leuke foto. Ik ken er een aantal jongens van terug, hoewel ik in een andere klas zat. In latere schooljaren werden dat mijn klasgenoten. Wie was die jonge lerares ook alweer? Gaf zij Nederlands?


Datum: 13-08-2007
Naam: Willem Verstegen  
img

Twee voornamen zijn toe te voegen aan deze afbeelding: Wil Arts als naaste buurjongen tegenwoordig woonachtig in het fraaie Oirschot en Paul Dezaire. Beiden vroeger woonachtig in de Hendrik de Keyzerlaan.


Datum: 19-09-2007
Naam: Noud van Baalen  
img

Henk, de lerares gaf inderdaad nederlands maar haar naam ben ik kwijt. Volgens mij is zij later getrouwd met een andere leraar Nederlands, V.d. Loo.
<<< Zij heet Lineke van der Loo - van Reuth (Peter) >>>


Datum: 19-09-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

Jeetje, ik herkende hem onmiddellijk, Henk van Zutphen, oorspronkelijk Zeelsterstraat, Strijp. Herinner me hem nog als de dag van gisteren, heb er ooit op de St. Trudoschool in Strijp mee gevochten (1951). Ik was een kop kleiner en hijsloeg me een bloedneus en moest ik het onderspit delven. Ik was vriend van zijn broer, 'Boy' van Zutphen.


Datum: 01-06-2009
Naam: Maarten Swemmers  
img

De J. Swemmers op de foto is mijn oom, Jan Swemmers.


Datum: 07-08-2009
Naam: Frans van Schoonderwalt  
img

Internationale faam kreeg de op deze foto nog prille Jan de Bont: eerst als cameraman (Turks fruit), later als regisseur in Hollywood.