EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12852

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

221 Kerstroosplein

Straat:

Wilgenroosstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

MAVO / (M)ULO / VMBO

Onderwerp 3.:

H Hart MULO

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Verjaardag Juffr.Roos H. Hart mulo

Beschrijving

De verjaardag van juffr. Roos werd altijd met de klas bij haar thuis gevierd in de Wilgenroosstraat. Onder links zit zij op de foto, haar vader staat bovenaan rechts. Ik denk dat het de 2e klas van de Mulo is. De kleine meisjes zijn de zusjes van Annelies Lakwijk, die door haar vader werd opgehaald omdat zij haar voet in het gips had.


Geplaatst op

09-08-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 10-08-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Wat een leuke foto. Bekende gezichten, juffrouw Roos van Nederlands, verder zie ik Annemieke Vorstenbosch, Ria Marcelis en nog meer meisjes van gezicht, maar niet meer van naam. En wie was de man in het midden achteraan? De vriend van juffrouw Roos soms. Ik meen dat ze een vriend had destijds.


Datum: 11-08-2007
Naam: Marie-Thérèse Hagens  
img

Thérèse, dat is de vader van Annelies Lakwijk, die haar kwam ophalen, omdat zij niet goed kon lopen. Verder staan er er ook Rianne van Eijndhoven, Maria Loos, Ria Marcelis, Louise Pijnenburg, Jos Paro en Ineke van Kol op. De rest weet ik niet echt meer.


Datum: 12-08-2007
Naam: Sienie v.d. Hurk-v.dommelen  
img

Wat een leuke foto, ik herken meteen juffrouw Roos en dan te weten dat juffrouw Roos bij mij in de klas heeft gezeten op de MULO in het Villapark. Ik weet nog dat zij naar de kweekschool ging, intern, dat was me wat in die tijd (1949 of 1950). Wie weet nog haar voornaam want die ben ik nu kwijt? Ik dacht dat ze ook nog een zus had die in het onderwijs is gegaan.


Datum: 14-08-2007
Naam: Marie-Thérèse Hagens  
img

Sienie, juffrouw Roos haar voornaam was Nel.


Datum: 18-12-2008
Naam: Annelies van Hout-Hendrickx  
img

Het meisje links naast de vader van Roos is Maria van Hout. Tonnie Pothof staat derde van links en het meisje dat leunt op haar hand is Marjolein van Hees. Ik ben de vijfde van links. Deze foto is gemaakt ter gelegenheid van de verjaardag van Roos.


Datum: 06-09-2010
Naam: Lieke Slegers  
img

De zus van juffrouw Roos gaf handwerkles op de Mariaschool in de Begoniastraat.


Datum: 27-11-2011
Naam: Thea Wasser  
img

Een heel bekende foto: achter Maria Loos zit ik. Ook Annemie Vorstenbosch staat achteraan. Zo af en toe via mijn schoonzus contact met haar. Leuk al die namen en gezichten te herkennen. Ik dacht dat het de Strobloemstraat was.


Datum: 16-02-2012
Naam: Marijke Luyten  
img

Enig, die foto. Ik sta helemaal links in dat bloesje met korte mouwen. Juffrouw Roos was een lerares waar je nog met plezier aan terugdenkt.


Datum: 07-08-2012
Naam: Catharina Rappaport / Van Den Boom  
img

Leuke foto, ken niemand. Ik woonde in de Wilgenroostraat tot 1961. Mijn ouders hebben daar nog 20 jaar langer gewoond. Mijn zusje Henny was de jongste en nog thuis. Als er iemand is die mij kent, laat me even weten a.u.b.