EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12924

Bijdrager:

Jaar:

1990

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Treurenburgstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Ursulaschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Treurenburgstraat/ Kwartelstraat

Beschrijving

Hoek Treurenburgstraat-Kwartelstraat in 1990. De meisjesschool, waar zuster Louise vroeger de scepter zwaaide, met daarachter het klooster en de Antoniuskerk. In de boomgaard achter het klooster gingen we regelmatig "aan" de appeltjes of de kersen. Een jaar later waren alle gebouwen op de foto verdwenen.


Geplaatst op

15-08-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 31-10-2007
Naam: Jacqueline Kluijtmans-Simmer  
img

Heel leuk, die foto. Weer een dierbare herinnering aan mijn meisjesjaren. Ik heb van 1958 tot 1965 op de school van zuster Louise gezeten.


Datum: 22-08-2008
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Tegenover de meisjesschool op de hoek zat vroeger (rond 1955) slagerij Van Duin met daar weer tegenover op de hoek luxe bakker Van Sol. Op de andere hoek was de buurtwinkel van de Spar gevestigd.


Datum: 07-02-2010
Naam: Erna van Bakel Schoonhen  
img

Hier heb ik nog op school gezeten maar ik kwam hier alleen door de voordeur als ik te laat kwam. Volgens mij heb ik vroeger ook bij de kabouters gezeten op de zolder van deze school, later bij de Monti op de zolder.


Datum: 08-02-2010
Naam: Jos Jansen.  
img

Naast de banketbakker die volgens mij niet Sol maar Simkens heette zat ook nog een kruidenier-groenteboer Denkers. Zoon Franske Denkers ging met de groentewagen de wijk in. Nog iets verder richting Picus zat nog een bakker Bertrams en aan de overkant op de hoek van de Lakerstraat het Assurantiekantoor van Van den Heuvel. Veel bedrijvigheid in de buurt dus!


Datum: 07-07-2011
Naam: Petra Hansum van Dommelen  
img

Ik heb op deze school gezeten van 1964 tot 1970. Ben begonnen bij zuster Emma. Juffrouw van Don, juffrouw Crijns en nog veel meer. Inderdaad scouting op zolder, wat leuk! Er is in ongeveer 1995 een reünie geweest van de 6e klas in een cafeetje aan de Tongelresestraat. Ik zou het leuk vinden om oud-klasgenoten te ontmoeten.


Datum: 01-02-2015
Naam: Hanneke Langenhuysen.  
img

Ook ik heb op deze lagere school gezeten, wij woonden tegenover het klooster van de nonnen en mochten vaak binnendoor naar school, dus over de gangen van het klooster. Ik heb nog les gehad van juffrouw Moubies die een kamer had in het klooster waar ik wel eens tv mocht kijken. Ook hadden we een zangkoortje dat onder leiding stond van Annie van Lent, waarmee we nog hebben opgetreden in Neerpelt en ook gingen zingen in Someren voor het Rode Kruis. Het naarste dat in mijn geheugen staat gegrift was de gang naar de schooltandarts die op het einde van de gang een kamertje had en waar je als klein kind alleen naartoe moest. Ik heb het schooljaar gehad van 1953 tot 1970 met klasgenoten als Gerrie van Agt, Rianne Bertrams, als laatste in de zesde klas Annie van Lent.


Datum: 02-02-2015
Naam: Hanneke Langenhuyse.  
img

Natuurlijk mijn jaargang waar ik op school heb gezeten moet zijn 1960 en niet 1970. Verder zag ik dat er wat verhalen op staan van Jos Jansen. Heeft deze Jos in de Dommelhoefstraat gewoond en was hij bevriend met Lubse de voetballer van P.SV.? En heeft hij ook ooit in het Rafäelkoor gezeten onder leiding van dhr. Piet Weerts, waarmee we ooit een voetbalwedstrijd hebben gespeeld tegen het kerkkoor toen Cantemus Domino onder leiding van dhr. Martin Gruythuizen?


Datum: 02-02-2015
Naam: Jos Jansen  
img

Deze Jos Jansen, ik dus, woonde op Lakerstraat 16, naast de familie Van den Heuvel, waarvan de dochters Trudy, Anneke, Marjan en Marga ook op de school aan de Treurenburgstraat zaten. Ik zat van 1952 tot 1958 op de Stanislausschool aan de Tongelresestraat en liep vanuit de Lakerstraat meestal langs de meisjesschool naar mijn school.
Ik was niet bevriend met Lubse maar wel, en nu nog steeds, met Frank Stam uit de Dommelhoefstraat. Daar mochten we vroeger eigenlijk niet mee spelen want die waren niet katholiek.