EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13028

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

PSV-laan/Mathildelaan*

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Gymnastiek / Turnen

Onderwerp 3.:

PSV Gymnastiek

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
P.S.V. Turn Vereniging

Beschrijving

Een foto van P.S.V. Turn Vereniging uit 1956. Deze vereniging zat naast het POC-gebouw. Namen van de meisjes kan ik me niet herinneren. Misschien herkent iemand zichzelf.


Geplaatst op

22-08-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-08-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Als kleine jongen sta ik daar niet bij, maar Henk, onze trainer uit de Kabelstraat kan ik me nog herinneren, als ook de demonstratievoorstellingen in de Philipsschouwburg.


Datum: 22-08-2007
Naam: Ria Stöver-Toirkens  
img

Ik heb al allerlei gymverenigingen voorbij zien zien komen, behalve P.S.V. Zelf heb ik hier ook op gezeten samen met mijn broers Wim en Frans. Frans was wat meer getalenteerd dan mijn andere broer en ik. Frans kreeg les van meester Meinen en heeft zelfs nog eens in de Nederlandse selectie gezeten. Maar dat is al heel lang geleden. Op deze foto herken ik mezelf niet, hij is ook een beetje wazig. Maar misschien gaat er bij anderen een lichtje branden.


Datum: 23-08-2007
Naam: J Vervest  
img

Heeft meneer Meinen zolang de scepter gezwaaid? Hij bereikte met zijn pupillen wel de Nederlandse top. Wist door de pupillen tegen elkaar uit te spelen wel het maximale te bereiken. Zowel de mannen als bij de vrouwen behoorden ze bij de Nederlandse top. Ans van Gerven, Gunneman e.d. Na zijn vertrek is de glorie verdwenen.


Datum: 24-08-2007
Naam: Ria Stöver-Toirkens  
img

De heer Meinen had 'n ijzeren discipline. Maar de tijd waar ik van spreek was nog ver voor de glorie van Ans. De heer Meinen is ook al 'n jaar of vijf geleden overleden. Er is in het E.D (dacht ik) ook nog een artikel aan gewijd.


Datum: 14-05-2015
Naam: Bigitte Berende  
img

Zijn er nog (vroegere) foto's van Nelleke Valentijn?