EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13041

Bijdrager:

Jaar:

1997

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

211 Irisbuurt

Straat:

Geldropseweg

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Appartementsgebouwen / -complexen

Onderwerp 3.:

Methusalemflat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Methusalemflat

Beschrijving

Het Methusalemplein op de hoek van de Tongelresestraat en Geldropseweg. Pipoos is verhuisd naar de nieuwe Piazza.


Geplaatst op

22-08-2007

Reacties:

Datum: 23-08-2007
Naam: Sjoerd P.  
img

Mooie foto om eens te vergelijken met foto 12984 van Jos Jansen. Zo te zien hebben er wel vier panden moeten wijken voor deze flat, waaronder het cafeetje 'Methusalem', nog twee huisjes rechts daarvan, daarnaast nog een pand met een loodgietersbedrijf en daarnaast nog een pand waar beneden een winkel lijkt te zitten. De Pipoos op de benedenverdieping van de Methusalemflat is inderdaad een tijdje terug verdwenen. Sinds een paar weken zit daar een nieuwe meubelwinkel AMAR Meubelen. Rechts daarnaast ook op de benedenverdieping van de Methusalemflat zit nog steeds de Taj Mahal (Indiaas restaurant). Overigens wordt het leuke huisje rechts naast de Methusalemflat op dit moment opgeknapt, hier komt blijkbaar een nieuwe winkel in. Voorheen zat daar de makelaar Huis-o-theek.


Datum: 25-08-2007
Naam: Walter van der Elst  
img

Wat is de achtergrond van Methusalem, het cafeetje op de hoek, waar regelmatig het openbaar vervoer binnen kwam rijden (foto 3849)? Het heette in mijn tijd niet officieel Methusalem. Toch een belangrijk stukje geschiedenis.


Datum: 26-08-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Walter, je vraag is al beantwoord voordat je hem stelde. Lees alles over de geschiedenis van het café van de opa van Dick Kneepkens in de groep: Bedrijven - Cafe's - Tramhalte/Willy v.d.Akker/Methusalem. de-