EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13195

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumseind

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
kruising Stratumseind - Oude Stadsgracht

Beschrijving

De kruising Stratumseind - Oude Stadsgracht. Het kantoor van de Dela, in typische zestigerjarenstijl is nog in aanbouw. Rechts waar de schutting staat was vroeger de kruidenierswinkel van Dings-Slaats. In het pand wat boven de schutting uit komt was toen nog Gerrit Sanders met zijn groentenwinkel gevestigd.


Geplaatst op

29-08-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-08-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Doodzonde dat daar het houten bruggetje met de Stadsgracht weg is. Dat was zo mooi met de bomen die in het water hingen. Gewoon niet meer voor te stellen, als je dit ziet.


Datum: 31-08-2007
Naam: Jan van der Meulen sr.  

Een houten bruggetje hier is mij onbekend, bijna dagelijks kwam ik hier langs vanaf 1936 op weg naar de Elzentlaan het St Joris College. Hier lag een stenen brug tot de afbraak in ...


Datum: 01-09-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Ik was niet heel duidelijk, het hout was natuurlijk de leuning. De brug was natuurlijk van steen.Ik vond de leuning altijd zo mooi.


Datum: 15-10-2007
Naam: Truus van Rooij-Sanders.  
img

Ja Marjo, dat is inderdaad zonde dat het allemaal zo veranderd is, de Dommel liep toen vlak langs ons huis, en daar is nog wel eens iemand met zijn zatte kop ingevallen, ons vader heeft hem er toen nog uitgehaald.


Datum: 16-10-2007
Naam: Jan van der Meulen  

De architect van het Dela-gebouw was mijn vriend en klasgenoot op het St. Joriscollege Pascal van Hapert. Het gebouw staat waar voorheen de Plekhoek was.


Datum: 17-10-2007
Naam: Jeanne Melters  
img

Er vielen niet alleen zatlappen in de Dommel. Ook een klasgenootje van mij op de MULO aan de Jan van Lieshoutstraat viel erin, terwijl ze beukennootjes aan het rapen was.


Datum: 04-10-2017
Naam: Wilbert Zuylen  
img

Als student Bouwkunde op de HTS Tilburg heb ik een deel van mijn praktisch jaar gewerkt voor het bureau Pascal van Hapert. Ik herinner me nog de bouw van de Dela, waar ik de installatie van de gevelplaten moest beogen.