EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13268

Bijdrager:

Jaar:

1995

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Kastanjelaan

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Complex Strijp 1 / S

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kastanjelaan gebouw SYY

Beschrijving

In 1995 werd dit gebouw SYY afgebroken. Het stond tegenover de 'Bedrijfsschool' aan de Kastanjelaan. Tussen deze twee gebouwen in waaide het altijd ontzettend. Ik meen dat hier de eerste papierfabriek was van Philips. Later is hier de Icoma ingekomen. Daar heb ik gewerkt op de proef- en enkelfabricage (ong. 1961).


Geplaatst op

05-09-2007

Reacties:

Datum: 07-09-2007
Naam: Walter Van der Elst  
img

Toch een belangrijk industrieel verleden dat stilzwijgend verdwenen is uit Eindhoven. Ik reed vandaag door de Kastanjelaan en kreeg bijna tranen in de ogen door de kaalslag. Ik denk dat Eindhoven op de verkeerde weg is door al het industriële verleden te vervangen door artistieke bestemmingen. Daar is Eindhoven niet groot genoeg voor. We kregen de Witte Dame al niet vol. Met het loslaten van normen en standaards is het zeer wel mogelijk om veel van de resterende ruimtes tegen niet te hoge kosten om te bouwen naar betaalbare woningen. Daar is Eindhoven veel meer mee geholpen dan met allerlei ambitieuze projecten zoals Strijp-S. Ik heb hier prachtige voorbeelden van gezien in diverse (buitenlandse) steden.


Datum: 07-09-2007
Naam: Petri van Gelder  
img

De opzet van Strijp S lijkt wel te geschieden ter meerdere eer en glorie van de heer Tom Aukes, directeur van een woningcorporatie (Trudo), waar men alle sociale gedachten heeft laten varen en commercieel flink aan de weg aan het timmeren is (smijten met miljoenen vind ik dat), prachtige oude wijken tegen de vlakte smijt en voor veel oorspronkelijke bewoners onbetaalbare woningen en appartementen bouwt, van een stijl en architectuur om van te griezelen.


Datum: 08-09-2007
Naam: Johan Vervest  
img

De sloopzucht in Eindhoven woedt nog immer. Dit was voorheen de cartonnagefabriek tegenover de Philips Bedrijfsschool.