EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13298

Bijdrager:

Jaar:

1958

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

St Gerardusplein

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Stratum, St Gerardus Majella

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Gerardus Majella-kerk (8)

Beschrijving

Het hoofdaltaar met het mooie baldakijn, dat helaas is verdwenen. Een gedeelte van de schilderingen van Albert Troost is ook zichtbaar.


Geplaatst op

06-09-2007

Reacties:

Datum: 08-09-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Inderdaad prachtig dat baldakijn. Maar dat moest verdwijnen, evenals de communiebanken. Er kwam een tweede altaar waaraan de priester met zijn gezicht naar de mensen de mis opdroeg. Zie hiervoor foto 7777 van 10 jaar later, waarop gelukkig nog wel de schilderingen van Albert Troost. Nog een verschil is dat op deze foto het bruidspaar op het altaar zit, in 1968 het bruidspaar voor het altaar.


Datum: 27-09-2007
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

En ook nog een mis met drie heren. Wat een luxe! Ook ik ben hier getrouwd en de mis werd door kapelaan Draayer opgedragen. Die is volgens mij later zelf ook getrouwd. Het was een aardige man. Het is al 40 jaar geleden!


Datum: 02-12-2007
Naam: Corry Vlemmix Rombouts  
img

Netty je hebt gelijk, kapelaan Draayers is inderdaad later zelf ook getrouwd. Hij heeft daarna nog heel lang tegenover mij gewoond.


Datum: 13-07-2009
Naam: Albert Bockholts  

Linksboven achter de balustrade zaten, tijdens vieringen op de kerkelijke hoogtijdagen, de nonnen van JMJ van onze parochiescholen. Ook hier zijn de muurschilderingen van mijn oudoom Piet Bockholts reeds verdwenen. Die zullen de 25 jaar net gehaald hebben.


Datum: 21-12-2012
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Fijn, dat we de foto's nog hebben van het interieur van de kerk. Binnenkort is het niet meer mogelijk de kerk te bezoeken.